avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cat timp beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cat timp beneficiez de somaj?

Am lucrat 10 luni la o societate, dupa m-am angajat la o alta societate timp de 2 ani si 2 luni cand mi-a expirat contractul. Acum am o intrerupere de 10 zile. Ei zic ca o sa imi refaca contractul. Intrebarea mea este daca imi refac contractul dupa 15 zile si dupa 5 luni se inchide societatea eu cate luni am dreptul la somaj din cauza intreruperii?
Cel mai recent răspuns: ncsimona , utilizator 12:21, 23 Mai 2013
1. (1) Indemnizaţia de şomaj se acordã pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare la somaj, dupã cum urmeazã:

a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

2. Nu conteaza intreruperile ci toatl stagiu de cotizare adunand toate perioadele in care ati lucrat cu contract individual de munca.
Multumesc ptr raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de somaj este de 9 luni ? palm palm Buna ziua In data de 18 ianuarie am primit si eu somajul si Carnetul De Evidenta. Azi am fost sa puna stampila. Cand am ajuns acasa, m-am uitat la stampila si ... (vezi toată discuția)
Intrare in somaj rambel rambel Buna ziua. Am nevie de ajutorul vostru la urmatoarea problema. Mama mea are 53 ani. S-a angajat dupa 5 ani de inactivitate si a muncit doar 5 luni. Se va ... (vezi toată discuția)
Somaj steaua59 steaua59 prima intrebare:persoana cu peste 30 de ani in cimpul muncii si salariu 1850 brut pe luna cit va avea somaj? si a doua interbare:cum poate intra in somaj daca ... (vezi toată discuția)