avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
am lucrat 5 ani la o firma si mi s-a desfacut contractul de munca cu acordul partilor, 55 lit.b, dupa care m-am angajat la alta firma cu contract de munca pe nedeterminta si de aici mi s-a dat notificare in perioada de proba cu art.31, alin.3.
In aceste conditii pot obtine ajutor de somaj , daca am toate documentele?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 22 Mai 2013
da, puteti beneficia de somaj
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se înţelege:
a) încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare;
b) încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare;
@ Bruta

O completare , prevederile lit.a nu mai sunt de actualitate dupa republicarea Codului Muncii.
Forma actuala este :
Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie MARIANASAVA MARIANASAVA BUNA ZIUA.Am o intrebare daca plec de la locul de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 20 de zile calendaristice am dreptul la somaj dupa aceea ? (vezi toată discuția)
Care este articolul trimiteri in somaj? analici analici Buna ziua Va rog care ste articolul si litaera cu care pot trimite un angajat in somaj? (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu art 31 alin 3; beneficiez de indemnizatie de somaj? adrianapostol adrianapostol Buna Daca contractul meu de munca a incetat in temeiul art 31 alin 3 din codul muncii am dreptul la indemnizatie de somaj? Celelalte conditii le ... (vezi toată discuția)