avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plata reprezentand avans pentru rezervarea unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plata reprezentand avans pentru rezervarea unei locuinte - inselaciune?

Buna ziua,

As vrea sa va intreb ce sanse as avea sa recuperez o suma de bani trimisa prin transfer bancar. Transferul e facut din contul meu personal dintr-o tara din Europa,catre o banca din romania.
Am platit acea suma ca avans pt a garanta rezervarea unei locuinte ,fara vreun contract initial,insa acum la ceva timp dupa acel transfer,la mailurile mele ,nu mai primesc nici un raspuns,ceea ce ma face sa ma gandesc ca ar putea fi o inselaciune.
Inca sper sa nu fie,dar as avea nevoie sa stiu ce se poate face daca ar fi.
Va multumesc anticipat pt opinia Dvs.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:15, 23 Mai 2013
neavand un contract cu respectiva persoana este posibil sa fie vorba de o inselaciune, depinde si de corespondenta anterioara purtata cu persoana care v-a solicitat acest transfer, in orice caz aveti un drept la restituirea sumei transferate, patrimoniul persoanei beneficiare fiind sporit in mod injust cu aceasta suma.
Buna ziua,
Multumesc pt raspunsul Dvs.

Am mailuri cu persoana in cauza,eu aflandu-ma in afara tarii,vorbind pe e-mail de cele mai multe ori.Este o persoana pe care as putea-o gasi ,dar asta nu cred ca va rezolva situatia ..
Banca beneficiarului mi-a recomandat o plangere la politie..Nu este posibila o opozitie in acest caz?
Daca nu reusiti sa luati legatura cu persoana respectiva si sa lamuriti problema, depuneti plangere penala asa cum v-au sfatuit si cei de la banca.
Da, in conditiile in care nu va mai raspunde si nici nu exista contract este dubioasa situatia.
Ar trebui sa faceti plangere penala dupa ce veti trimite pe cineva sa se informeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj hoream hoream Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten ... (vezi toată discuția)
Inselatorie facuta pe internet gheorghe2010111 gheorghe2010111 Buna ziua. Am fost contactat pe internet de o societate care face recrutari pentru o firma din Polonia, numita ABC Apple. Am completat datele mele, dupa ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea si paguba toushou toushou Art 215 Cod Penal, cel referitor la inselaciune, spune in felul urmator: Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte ... (vezi toată discuția)