avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Este suficienta folosirea unui program soft pt ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Este suficienta folosirea unui program soft pt intocmirea pontajului si a cerilor de concediu

Buna, asa dori sa stiu daca este legal sa intocmesc statul de plata in baza pontajului si a cererilor de concediu in format electronic sau este obligatoriu sa existe cereri scrise si pontaj pe suport hartie semnate in original de fiecare angajat si aprobate de conducatorul departamentului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:22, 23 Mai 2013
Programarea CO o puteti face in ce format doriti dar e necesara semnatura angajatilor de luare la cunostinta. Deci o listati si le-o dati sa o semneze.
La fel pontajul se poate intocmi electronic, dar trebuie semnat de persoana responsabila de intocmirea lui.
Nici un document nu produce efecte juridice daca nu este semnat de cel care este responsabil de intocmirea lui, de cel care il intocmeste, indiferent ca e vorba de semnatura olografa sau electronica.
Asadar pentru a intocmi statul de salarii aveti nevoie de semnatura pe documentele care stau la baza intocmirii acestuia, pentru a fi luate in considerare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ? - factura listata doar la un calculator ? oanaportar oanaportar Buna seara ! Institutia noastra a primit de la o Societate Comerciala o Factura - intocmita si listata la un calculator, stampilata si semnata. Factura ... (vezi toată discuția)
Dosar personal / pontaj / stat de plata AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Cu privire la dosarul de personal și pontajul care indica ora de intrare si ora de iesire: 1/ Dosarul de persoanl este obligatoriu sa existe ... (vezi toată discuția)
Pot tine nir-urile si fisele de magazie doar in programul de gestiune? Eusebiu85 Eusebiu85 Buna ziua, 1. Pot tine NIR-urile si fisele de magazie doar in programul de gestiune? 2. Cand imi recomandati sa le listez si sa le semnez? Va multumesc! (vezi toată discuția)