avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate vinde fara acordul meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate vinde fara acordul meu?

Buna ziua,

Tatal meu mi-a donat jumatate dintr-un apartament cu doua camere pe care era copropietar cu bunica mea, pastrandu-si doar uzufructul viajer.
Dupa moartea bunici mele, acum spune ca vrea sa vanda partea care i-a ramas mostenire de la ea. Este posibil sa vanda aceasta parte fara acordul meu? Mentionez si faptul ca sufera de o boala psihica (schizofrenie paranoida). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 09:48, 23 Mai 2013
Da, poate. Singura cerinţă (nefiind pus sub interdicţie) este aceea ca la momentul încheierii actului în faţa notarului să dea dovadă de discernămînt.
Buna ziua,
1. Va sfatuiesc sa va adresati instantei pentru punere sub interdictie si stabilirea unei curatele.
2. Nu poate vinde fara semnatura dumneavoastra atata timp cat nu s-a facut o iesire din indiviziune.
Mai mult, trebuie sa dezbata succesiunea de pe urma bunicii.
av. Gabriel Klein Kiritescu
da.ca si mostenitor dupa bunica. faptul ca afirmati ca sufera de o boala psihica care i-ar afecta consimtamanul nu conteaza pana nu exisat o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care sa fie constatat acest lucru.

daca doriti o solutie la cazul in speta pentru a stopa acesta vanzare este recomandabil sa consultai un avocat caruia sa-i prezentati documentele si sa vada ce solutie exista.
Va multumesc pentru raspuns. De ce acte ar avea nevoie pentru acest lucru (contractul de vanzare-cumparare al locuintei spre exemplu?) Este nevoie sa faca si succesiunea pentru partea mostenita?
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
1. Va sfatuiesc sa va adresati instantei pentru punere sub interdictie si stabilirea unei curatele.
2. Nu poate vinde fara semnatura dumneavoastra atata timp cat nu s-a facut o iesire din indiviziune.
Mai mult, trebuie sa dezbata succesiunea de pe urma bunicii.
av. Gabriel Klein Kiritescu

1. Tutelă. Tutelă, nu curatelă.
2. Care ar fi temeiul legal? Ce anume l-ar împiedica să-şi vîndă cota fără acordul coproprietarului?

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)