Buna ziua. Am vb cu un prieten ce a avut problemele mele si mi-a recomandat sa intreb la dvs pe forum poate primesc vreo lamurire.
Am o fata din casatoria anterioara (care anul trecut a implinit 18 ani.), care m-a dat in judecata cum ca doreste sa i se mareasca pensia alimentara intrucat mai am un loc de munca. Intradevar am mai avut un loc de munca am fost angajat la o scoala de soferi pana in ianuarie anul acesta. Incepand cu ianuarie anul acesta sunt persoana fizica.
Azi am primit sentinta in care mi s-a comunicat ca sunt obligat sa ii platesc 1/6 din venitul net . sentinta suna cam asa: obliga paratul la plata pensiei de intretinere in favoarea reclamantei, nascuta in data de 16.09.1994, in cota de 1/6 parte din veniturile nete realizate, incepand cu data inregistrarii actiunii-19.10.2012- si pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 ani. Definitiva. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din 24 aprilie 2013..
Ce inseamna acest verdict?trebuie sa platesc retroactiv de la data 19.10.2012 diferenta de bani???
Ce se intampla deoarece eu incepand cu luna ianuarie numai sunt angajat, sunt persoana fizica...in acest caz cum se calculeaza cota parte ?
tin sa mentionez ca eu m-am recasatorti incepan cu anul 2009,in urma caruia a rezultat un copil.Chiar daca am avut 2 copii in intretinere, eu nu am cerut recalcularea pensiei alimentare,,timp aproape un an jumate. Aceasta perioada nu se ia in considerare ?mai bine de un an a primit pensie alimentara drep 520 de lei ,,iar in urma cererii de recalculare a pensiei alimentare dupa un an jumate de la nasterea celui de-al copil , ajungandu-se la suma de 360 de lei ce o platesc si acum. Aceasta perioada nu se ia in considerare?
Astept o indrumnare sau ceva v rog. multumesc
buna ziua. va multumesc pt raspuns. dar in cazul in care sunt persoana fizica ,,si atunci se considera ca mai am un venit,..ma gandesc ca iar voi fi dat i judecata de catre fiica mea,,in acest caz cum se calculeaza venitul?
Mi s-a cerut . si am depus,,dar pe vremea aia am fost angajat, incepand cu luna ianuarie numai sunt angajat. Am fost angajat la o scoala de soferi, si incepand cu luna ianuarie sunt instructor ca si persoana fizica,,,in acest context cum se calculeaza venitul acesta in plus?