Pe durata procesului de divort, pana in momentul in care acesta a devenit definitiv si irevocabil, am avut o ordonanta presedintiala activa in baza careia s-a stabilit dreptul la vizita al minorului si plata pensiei alimentare in valoare de 500 de lei. Ordonanta presedintiala a devenit activa incepand cu data ianuarie 2016 pana la data definitivarii procesului de divort.
Divortul s-a intins pe perioda ianuarie 2015 - noiembrie 2018, moment in care a devenit irevocabil si definitiv, in baza caruia s-au stabilit alte intervale pentru vizita minorului si cuantumul pensiei alimentare in valuare de 25% din venitul net incepand cu data de ianuarie 2015.
In perioada Ianuarie 2016 - Noiembrie 2018 (cand procesul a devenit definitiv) pensia alimentara primita a fost in valoare de 500 de lei cf Ordonantei.
Avand in vedere ca in procesul definitiv este mentionat ca pensia alimentara este in valoare de 25% din venitul net incepand cu ianuarie 2015, puteti sa imi spuneti daca pentru perioada care a fost platita pensia conform Ordonantei ar trebui recalculata?
Mai precis, daca pe perioada Ordonantei s-a platit o suma mai mica decat 25% din salariul net acum ar trebui platita diferenta?
Sau daca pe perioada Ordonantei suma platita reprezenta mai mult decat 25% din salariul net, acum ar trebui recalculat si neplatit pana se ajunge la zi?
Buna ziua,
De cand sentinta a devenit definitiva se recalculeaza diferentele si se platesc, eventual esalonat daca suma este f mare.
La momentul stabilirii sumei de 500 lei este evident ca aceasta reprezenta 1/4 din venitul net de la acel moment.
Cred ca cei doi ar trebui sa se inteleaga CIVILIZAT!