avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara majorata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara majorata

Se decide 1/4 din vent net al parintelui- corect , dar netul reprezenta acea suma din care au fost retinute cele 2 pensii alimentare a mea si a fratelui meu care a fost ulterior oprita deoarece a inceput serviciul.Tata a depus la dosar ultimele salarii pe 7 luni Dar eu cred ca e o eroare materiala pensia majorata pt. mine trebuia calculata netul+ cele doua pensii si apoi impartit la 4
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:17, 12 Decembrie 2018
Nu se înțelege clar ce vrei sa spui. Netul reprezintă salariul NET cât îl i-ai în mână. Atât, fără nici un alt adaos. Din netul lunar se reține 1/4 pentru 1 copil, 1/3 pentru 2 copii și 1/2 pentru 3 sau mai mulți copii.
Venitul este in felul urmator: 2,000RON (venit net din salarii), fiind in antecedente o pensie alimentara de platit, s-a retinut la sursa suma de 500RON, iar pe card ajungeau doar 1,500RON (adica NET-pensie).

Acum tribunalul a decis 1/4 din NET-fosta pensie alimentara.
ca si in exemplu, tribunalul a decis 1/4 din 1,500RON in loc de 2,000RON.
El nu mai plateste cei 500RON, deoarece s-a sistat aceasta pensie alimentara tocmai pentru a fi recalculata cea noua corect.

Intrebare este:

Cum se calculeaza corect in exemplu dat:
1/4 din 1.500RON (reprezentat 2,000RON venit net - 500RON vechea pensie care nu se mai plateste).
sau
1/4 din 2.000RON (venit net total din salarii).

Multumesc si sper ca m-am facut clar inteles cu acest exemplu.
Dacă nu mai are și alți copii în întreținere, iar netul lunar este de 2000 lei, pentru un singur copil instanța va dispune maxim 25% din net-ul de 2000 lei. Asta înseamnă 500 de lei lunar pentru un singur copil.
Dacă Instanța de fond nu a dispus așa, puteți ataca decizia la Instanța de APEL.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
Dapix, utilizator
ce scrie exact unde scrie ca instanta hotaraste ? cum e formulat ce ati scris aici referitor la calcul?
Tatal a dovedit ca are 2000 ?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum datorii executate - studiu de caz mamalui matei mamalui matei Va rog frumos sa ma ajutati sa imi calculez care sunt sumele ce pot fi retinute legal din salariul net. Va descriu urmatoarea situatie: Persoana ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara adam adam Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca este normal calculata o pensie alimentara in suma de peste 40% din venitul net lunar. Din cate stiu eu, aceasta poate fi ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara GETA26 GETA26 buna seara Eu am divortat in 2011 si de atunci fostul sot imi plateste o pensie lunara fixa de 550 lei pentru 2 copii. Zilele trecute am avut surpriza ... (vezi toată discuția)