avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vrem sa ne razboim cu o firma de contorizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vrem sa ne razboim cu o firma de contorizare

.Suntem o scara de bloc in care din 20 de apartamente mai sunt bransate 4,care au contract cu o firma de contorizare In fiecare luna cei debransati total platesc 11ron,cei care si-au izolat,18ron,iar eu,care nu am nici o dorinta ca tevile sa treaca pe la mine,platesc cat vor ei.Daca in decembrie am platit gazul 60ron,ei mi-au bagat pe gat 120,pt. tevi pt. ca se calculeaza in functie de consumul pe toate cele 3 scari.Cum pot scapa de teroarea asta?Nu am facut contract cu ei,cum pot fi obligata sa platesc,nu ar trebui sa plateasca ei pt. ca trec tevile pe la mine prin casa?Cine vrea sa ne ajute,e casa mea sau nu,ce drepturi am?Am vorbit mai multi locatari si vrem sa ne cerem drepturile.Cine vrea sa ne ajute,sa ne initieze,de unde incepem,eventual sa-i dam in judecata.Nu ar fi normal sa-si ia tevile si sa le duca pe unde vor?Suntem proprietari in casa noastra,atunci ce drepturi avem?Rugam un avocat sa faca voluntariat si sa ne contacteze,avem nevoie de sfaturi.Multumim,sperand ca vom gasi ,totusi, un bunsamaritean.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
Admin, administrator
Asociatia de proprietari, sunteti dumneavoastra, consiliul de administratie e ales de dumneavoastra ca locatari . Ce faceti va dati in judecata pe dumneavoastra??? Instalatiile blocului sunt bunuri comune locatarilor si doar locatarii pot decide in ce priveste administrarea lor. Deci, nu aveti ce face in instanta , trebuie sa faceti o sedinta de bloc si sa decideti impreuna, toti locatarii, in ce priveste administrarea blocului si a instalatiilor acestuia.
In privinta societatii care a furnizeaza caldura, ea are contract cu asociatia si factureaza asociatiei consumul real. Adminsitratorul este cel care imparte aceste cheltuieli pe fiecare apartament in parte .
Monica Hanganu, Mediator
Nu, aici e vorba despre apartamente contorizate cu repartitoare, iar repartizarea cotei de caldura se face conform Ordinului 343/2010 ANRSC. Si daca se face conform algoritmului de calcul, acesta se efectueaza de catre firma cu care asociatia are contract, nu administratorul calculeaza caldura, ca nici nu ar avea voie.

In rest. aveti dreptate, tevile sunt ale proprietarilor, inclusiv ale celor deconectati, dar nu pot dispune singuri sa se dispenseze de proprietatea comuna.

Poate va lamureste urmatorul articol din HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 care spune ca:
Art.32.
...................
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
Ati putea incerca ,,o mediere'' a situatiei in sensul sa faceti cerere catre furnizor ca sa nu mai platiti pentru ca nu folositi, iar daca nu accepta atunci sa vina si sa-si scoata tevile din apartamentul dvs.
Multumim pt. sugestii,doream un sfat competent,indiferent de hg.,etc....Intrebarea este :Cum scapam de teroarea asta?Pt. 4 apt. nu trebuie sa platim toti.Stiu sigur ca exista o rezolvare,speram ca cineva sa ne invete si pe noi.Cineva competent.Mereu este o portita in legislatie,un avocat bun stie sa citeasca printre randuri.Multumim.

Dooresc sa stiu daca este posibila solicitarea anularii in justitie a Ordinului 343/2010 al ANRSC. Acest ordin este complet abuziv impunand prin norma tehnica anexata un procent stabilit pe cale administrativa fara nici o legatura cu realitatea.

Nu inteleg,cei care fenteaza legile tarii si fura zeci,sute de milioane de euro,de cine sunt consiliati?Asta speram,sa gasesc pe site,un avocat.Pacat.
Adriantot, moderator
Ordinul respectiv nu impune niciun procent abuziv, Ati citit probabil depre Ordinul presedintelui ANRSC si specific pentru anul 2010 pana cand asociatiile isi vor fi finalizat inventarierea instalatiei de incalzire.

Dv. vi se calculeaza dupa algoritmul de calcul si nu dupa procente.
Cititi aici:
[ link extern ]
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Parti comune incalzire ovidiu_i ovidiu_i Tevi parti comune izolate. Cat este procentul legal pe care trebuie sa il platesc la incalzire daca am centrala termica (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari abuzuri GL46210681 GL46210681 buna ziua am o nelamurire la asociatie de locatari nea inpus sa platim caldura pe care nu o avem ,,,proprietar locuiesc la et4 si am centrala de incalzire ... (vezi toată discuția)
Ordin anrsc 343/2010 amoni amoni Proprietarii care au instalate repartitoare la calorifere si beneficiaza de un serviciu de citire autorizat, trebuie sa achite suplimentar, conform ordinului ... (vezi toată discuția)