avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vrem sa ne razboim cu o firma de contorizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vrem sa ne razboim cu o firma de contorizare

.Suntem o scara de bloc in care din 20 de apartamente mai sunt bransate 4,care au contract cu o firma de contorizare In fiecare luna cei debransati total platesc 11ron,cei care si-au izolat,18ron,iar eu,care nu am nici o dorinta ca tevile sa treaca pe la mine,platesc cat vor ei.Daca in decembrie am platit gazul 60ron,ei mi-au bagat pe gat 120,pt. tevi pt. ca se calculeaza in functie de consumul pe toate cele 3 scari.Cum pot scapa de teroarea asta?Nu am facut contract cu ei,cum pot fi obligata sa platesc,nu ar trebui sa plateasca ei pt. ca trec tevile pe la mine prin casa?Cine vrea sa ne ajute,e casa mea sau nu,ce drepturi am?Am vorbit mai multi locatari si vrem sa ne cerem drepturile.Cine vrea sa ne ajute,sa ne initieze,de unde incepem,eventual sa-i dam in judecata.Nu ar fi normal sa-si ia tevile si sa le duca pe unde vor?Suntem proprietari in casa noastra,atunci ce drepturi avem?Rugam un avocat sa faca voluntariat si sa ne contacteze,avem nevoie de sfaturi.Multumim,sperand ca vom gasi ,totusi, un bunsamaritean.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
Admin, administrator
Este si asta adevarat. Totusi nu mi se pare corect ca cineva sa fie obligat sa plateasca ceva ce nu doreste sa foloseasca, impotriva vointei sale.

Nimeni nu este obligat sa locuiasca la comun, daca a ales sa locuiasca la bloc fiecare trebuie sa stie (este obligat) ca sunt anumite legi care trebuie sa fie respectate de toata lumea, daca nu convin cuiva, aceea persoana este libera sa vanda si sa isi cumpere o casa "pe pamant" unde nu trec tevine de caldura ale vecinilor.
Nu este chair asa... Dupa parerea mea, temeiul platii nu-l constituie faptul ca tevile sunt proprietate comuna in bloc, ci faptul ca acestea au caldura in ele si trec si prin locuintele vecinilor si acestia ,,s-ar incalzii'' de la ele. Tocmai de aceea platesc si mai putin pentru ca ,,s-ar incalzi'' mai putin. Temeiul platii il contituie contractul incheiat cu furnizorul, nu legea pe care ati indicato. Daca va uitati in lege, cheltuielile la care sunt obligati coproprietarii sunt pentru intretinerea partilor comune, nu pentru folosirea lor. In plus aceste cheltuieli sunt egale pentru toti, nu diferite. Asadar eu zic ca faceti confuzie... Si ca s-ar putea face ceva din punct de vedere legal pentru a se rezolva problema. Ceea ce ziceti dvs., e ca si cum asi locui la etajul 4 si asi trage un cablu de internet prin bloc cu acordul proprietarilor vecini care stau dedesupt, iar apoi ,,in temeiul legii'' i-asi pune si pe acestia sa contribuie la facturile mele ca doar este vorba de un bun prop. comuna si chiar daca nu-l folosesc trebuie sa contribuie la plata.
Numai ca e o mica-mare diferenta.
Tevile le-ati gasit acolo cand v-ati mutat si le-ati acceptat pentru ca ele va aduceau agentul termic pentru calorifere si aveau in plus si rolul lor la temperatura incaperii, fiind din metal si raspandind caldura, iar cablul de internet l-ati trage, fiind un bun al dv. personal, de care ei nu se folosesc si in plus nu face parte din proprietatea comuna acceptata de toti proprietarii.
Art. 43. - Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de suprafata utila a apartamentelor si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, reprezinta cheltuielile efectuate pentru administrarea, intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna
Bun...deci pana la urma inseamna ca singura rezolvare ar fi ca sa se inteleaga in vre-un fel toti coproprietarii si sa cada ei de acord ca impartirea cheltuielilor respective sa se faca doar intre cei care consuma/ folosesc. Banuiesc ca asta pot sa faca daca vor ca doar legea nu le interzice...
Poate ca exagerez putin, insa eu daca asi fi intr-o astfel de situatie nu asi platii nimic si probabil asi betona acele tevi ca sa nu ma mai contorizeze nimeni.
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
LuchianSeb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune incalzire ovidiu_i ovidiu_i Tevi parti comune izolate. Cat este procentul legal pe care trebuie sa il platesc la incalzire daca am centrala termica (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari abuzuri GL46210681 GL46210681 buna ziua am o nelamurire la asociatie de locatari nea inpus sa platim caldura pe care nu o avem ,,,proprietar locuiesc la et4 si am centrala de incalzire ... (vezi toată discuția)
Ordin anrsc 343/2010 amoni amoni Proprietarii care au instalate repartitoare la calorifere si beneficiaza de un serviciu de citire autorizat, trebuie sa achite suplimentar, conform ordinului ... (vezi toată discuția)