avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vrem sa ne razboim cu o firma de contorizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vrem sa ne razboim cu o firma de contorizare

.Suntem o scara de bloc in care din 20 de apartamente mai sunt bransate 4,care au contract cu o firma de contorizare In fiecare luna cei debransati total platesc 11ron,cei care si-au izolat,18ron,iar eu,care nu am nici o dorinta ca tevile sa treaca pe la mine,platesc cat vor ei.Daca in decembrie am platit gazul 60ron,ei mi-au bagat pe gat 120,pt. tevi pt. ca se calculeaza in functie de consumul pe toate cele 3 scari.Cum pot scapa de teroarea asta?Nu am facut contract cu ei,cum pot fi obligata sa platesc,nu ar trebui sa plateasca ei pt. ca trec tevile pe la mine prin casa?Cine vrea sa ne ajute,e casa mea sau nu,ce drepturi am?Am vorbit mai multi locatari si vrem sa ne cerem drepturile.Cine vrea sa ne ajute,sa ne initieze,de unde incepem,eventual sa-i dam in judecata.Nu ar fi normal sa-si ia tevile si sa le duca pe unde vor?Suntem proprietari in casa noastra,atunci ce drepturi avem?Rugam un avocat sa faca voluntariat si sa ne contacteze,avem nevoie de sfaturi.Multumim,sperand ca vom gasi ,totusi, un bunsamaritean.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
Admin, administrator
Dar ce iseamna debransati total la dvs.in bloc ? In mod normal pe la toata lumea ar trebui sa treaca tevi de caldura si vrem nu vrem sa recunoastem, asa a fost prevazut blocul din constructie si acest lucru nu-l putem schimba, doar daca se face debransarea intregului bloc atunci nu o sa mai platiti caldura pentru tevi. Chiar daca aveti centrala beneficiati de caldura de la tevi si platiti mai putin la gaze . Asa se intampla in blocurile unde s-au permis mai multe sisteme de incalzire si centralizat si cu centrala si debransati . Daca sunteti nemultumiti de modul de calcul , prin presedintele asociatiei,puteti lua legatura cu firma respectiva sa va explice modul de calcul,la noi au fost chemati la asociatie in adunare generala si s-au lamurit aproape toate problemele
Eu nu inteleg exact problema asta :D... Adica daca nu platesti iti face ce?? Iti taie caldura din tevile care trec prin apartament si nu mai trebuie sa platesti?? :))) Pai asta si doriti nu?! :D
Nu,...... daca nu plateste ramane cu suma in restanta, restanta se invecheste si incepe a fi penalizata, creste suma restantei si....la un moment dat, pentru o suma totala mai maricica, poate fi actionat in judecata unde se poate dovedi usor ca nu a platit ceea ce era calculat legal, conform unor legi, HG-uri, Ordine ale autoritatilor.
Este si asta adevarat. Totusi nu mi se pare corect ca cineva sa fie obligat sa plateasca ceva ce nu doreste sa foloseasca, impotriva vointei sale. Mai ales daca tinem cont de faptul ca banii aceia ajung la furnizorul de caldura iar contractul incheiat cu acesta nu este unul fortat, ci eventual de adeziune.
Pentru explicatii suplimentare puteti citi aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Parti comune incalzire ovidiu_i ovidiu_i Tevi parti comune izolate. Cat este procentul legal pe care trebuie sa il platesc la incalzire daca am centrala termica (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari abuzuri GL46210681 GL46210681 buna ziua am o nelamurire la asociatie de locatari nea inpus sa platim caldura pe care nu o avem ,,,proprietar locuiesc la et4 si am centrala de incalzire ... (vezi toată discuția)
Ordin anrsc 343/2010 amoni amoni Proprietarii care au instalate repartitoare la calorifere si beneficiaza de un serviciu de citire autorizat, trebuie sa achite suplimentar, conform ordinului ... (vezi toată discuția)