avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Presedinte Consiliu Administratie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Presedinte Consiliu Administratie

La o societate pe actiuni a fost ales Consiliul de Administratie format din 2 administratori si un presedinte pe o perioada de 4 ani. Aceasta perioada a trecut, iar la ultima adunare generala a actionarilor nu s-a ales alt consiliu(s-a omis faptul ca au trecut 4 ani). S-a realizat acest lucru cam la un 1an dupa expirarea mandatelor. In toata aceasta perioada, presedintele si-a indeplinit sarcinilar cu buna-credinta, cum ar fi fost cu mandatul in termen.
Ce se intampla cu toate actele societatii incheiate dupa ce a expirat mandatul?
Opozabilitatea fata de terti?
Nimeni nu contesta calitatea de presedinte al CA.(este actionar majoritar)
Pana la un nou mandat cine reprezinta societatea?

Alte discuții în legătură

Hotarari aga opreas opreas Unde si cum se poate contesta o Hotarare a Adunari Generale a Actionarilor astfel incat aceasta sa nu poata produce efecte. (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie consiliu de administratie fany62 fany62 Sunt membru consiliu de administratie la un SA din 2007 (luna mai) si nu am primit indemnizatia decit pentru 2 luni . In plus fata de acestea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga societate pe actiuni Andrei Mihail Andrei Mihail Buna seata, Am urmatoarea speta: societate pe actiuni necotata cu 11 actionari si consiliu de administratie compus din 3 membri din care unul presedinte al ... (vezi toată discuția)