avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctionare disciplinara in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctionare disciplinara in perioada de proba

Am o mare dilema pe care va rog sa mi-o elucidati. Orice lamurire imi este binevenita, asa ca va rog sa o dezbatem impreuna.
In perioada de proba este posibil ca angajatorul sa te sanctioneze disciplinar? Sau este firesc sa renunte la prestarea muncii de catre salariat prin concediere pt ca salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat, conform art. 61 lit. c) din Codul muncii?
Detaliind, unui salariat care este in perioada de proba ce i se poate face daca a gresit o lucrare in aceasta perioada?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:38, 7 Aprilie 2005
Nu este interzis niciunde sanctionarea salariatului in perioada de proba, dat fiind faptul ca beneficiaza de toate drepturile ca orice angajat.
Daca angajatorul considera ca nu este necesara concedierea, sau nu o mai poate face din cauza ca acest salariat este al treilea angajat pe acest post, in perioada de proba, atunci se recurge la sanctionari, obligatoriu dupa ancheta administrativa, daca nu e avertisment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere angajati ava86 ava86 Angajat cu o ora pe saptamana care refuza sa isi dea demisia, in cazul in care firma se va inchide beneficiaza de preaviz? Va multumsc (vezi toată discuția)
Avertisment AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Buna ziua! Avem in firma o angajata care are deja 3 avertismente scrise. Intrebarea este: se poate sa dam acest motiv ( cele 3 avertismente scrise) ptr ca ea ... (vezi toată discuția)
Plata preaviz B.E.C. ARION B.E.C. ARION daca un salariat care cere somaj refuza sa se prezinte la munca pe perioada preavizului, sunt obligat sa ii platesc preavizul? (vezi toată discuția)