Buna ziua,
Locuiesc in chirie in alt judet decat cel in care am domiciliul, intr-o garsoniera, fara sa fi incheiat un contract de inchiriere. Proprietarul imi este ruda si chiria este foarte mica. As dori sa stiu care este suma minima, drept chirie, care trebuie trecuta in contractul de inchiriere, pentru ca si impozitul sa fie cat mai mic.
Va multumesc!
Trebuie sa tineti seama ca, din total suma chirie (venit brut) pe care o inscrieti in contract, se scad 25% care reprezinta cheltuieli ale proprietarului cu imobilul si impozitul se aplica la numai 75% din suma, acesta reprezentand venitul net al proprietarului.
Stiam....dar sa presupunem ca vrea sa treaca 10 euro....e posibil? Contractul il facem de forma, pentru ca am nevoie de viza de flotant doar pentru scoala de soferi. Cred ca e normal sa fie impusa o limita, ca alfel s-ar trece in contract sume foarte mici. :)
Cum se procedeaza in acest caz? Am citit cate un pic despre acest tip de contract. O problema mare ar fi ca proprietarul nu poate ajunge in oras in timpul saptamanii.
Viza flotant
krista56
Buna ziua, am cumparat un apartament in care se vor muta fosta nora cu mama ei si cu un bebelus de 4 luni (nepotelul meu). Nu vreau sa le bag in spatiu, vreu ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.