Buna ziua, am cumparat un apartament in care se vor muta fosta nora cu mama ei si cu un bebelus de 4 luni (nepotelul meu). Nu vreau sa le bag in spatiu, vreu doar sa stea acolo 2-3 ani si apoi o sa ma mai gandesc ce voi face. Acum ar treui sa le fac viza de flotant, nu ?Nu as vrea sa fac nici un contract acolo pe numele meu (electrica, cablu tv etc) Ele pot face contractele pe numele lor in baza vizei de flotant ? Multumesc frumos !
Da, pot incheia acele contracte cu conditia sa faceti contract de inchiriere intre dvs. si una dintre doamne, pentru ca la incheierea oricarui contract, cu orice furnizor de servicii, trebuie copie dupa contractul de vanzare-cumparare SAU copie dupa contractul de inchiriere.
m-am gandit, dar daca inchei un contract de inchiriere ar trebui sa platesc la stat o taxa in conditiile in care eu chiar nu iau nici un ban pentru faptul ca le las sa stea in casa. Poate un contract de comodat .....
Nu cred ca sunt valabile la incheierea contractelor, pentru ca acest tip de contract presupune un imprumut gratuit de folosinta. Atunci toti proprietarii care inchiriaza ar face contracte de comodat, nu de inchiriere si astfel nu ar mai plati impozite pe veniturile din chirii.
Faceti contract de inchirieie pentru o suma foarte mica - puteti justifica suma simbolica prin faptul ca este vorba despre mama nepotului dvs.
Oricum, viza de resedinta are valabilitate maxim un an.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Viza flotant
bogdy29
Buna ziua!
Daca o persoana care sta in chirie doreste sa obtina viza de flotant, am vazut ca-i trebuie pe langa diferite acte , actul de identitate + ... (vezi toată discuția)