avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma - sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma - sediu social

Buna ziua,
Intentionez sa infiintez un SRL in Bucuresti cu sediul social in apartamentul tatalui meu. Imi puteti spune va rog cum pot stabili sediul social astfel in conditiile in care eu nu am domiciliul in Bucuresti iar tatal meu are viza de flotant in alt oras (adresa din buletinul sau este adresa la care urmeaza sa fie sediul social).

va multumesc,
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 22:15, 13 August 2009
Sediul il puteti face oriunde. Insa va trebuie acordul proprietarului.
incheiati un contract de comodat/inchiriere cu proprietarul apartamentului
Va multumesc pentru raspunsuri. Contractul trebuie facut de catre un notar ?
Nu obligatoriu,daca e comodat puteti sail faceti la notar sau la un avocat, iar daca e contract de inchiriere este suficient formularul de la administratiafinanciara cu viza administratiei (pentru a se dovedi ca a fost inregistrat fiscal si se plateste impozitul aferent).
pentru stabilirea sediului social intr-un apartament aveti nevoie de :

- contract de comodat (redactat de avocat , nu este necesar sa fie autentificat la notar , este suficient atestarea partilor semnatare de catre Avocat)
- acordul asociatiei de proprietari
- copie a actului de proprietate conform cu originalul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru viza de flotant a studentilor - subventie caldura Badea12Mihaela Badea12Mihaela Buna ziua. Suntem 2 studenti care vor sa isi faca viza de flotant. Dar proprietarul locuieste in Bucuresti si nu doreste contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Închiriere apartament. Înscriere copii la școala Maratei Maratei Buna ziua! As vrea să închiriez un apartament care îmi aparține, dar la care nu am adresa din buletin, unei familii cu copii. Aceștia ar dori sa poată ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs viza flotant StefiPop StefiPop Buna ziua. Problema mea este urmatoarea. De 2 ani sunt relocata impreuna cu familia in Brasov. Stau cu chirie in Brasov de 1 an in acelasi apartament. ... (vezi toată discuția)