avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Luare in spatiul locativ - dezavantaje pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Luare in spatiul locativ - dezavantaje pentru proprietar

Buna ziua,

Am o prietena careia ii expira buletinul si m-a rugat sa o iau in spatiu locativ ca sa aibe domiciliul in orasul in care stam, deoarece ea este din alta localitate mai indepartata. Ii este greu sa se duc ain orasul natal sa schimbe buletinul si in plus vrea sa dea examenul pentru scoala de soferi aici si nu in orasul natal. Dar noul buletin ii va fi emis pentru 10 ani. Va rog sa ma sfatuiti, din punct de vedere juridic, ce dezavantaje ar fi pentru mine ca proprietar si la ce situatii neplacute sa ma astept...
Va trebui sa platesc impozit?
Ar putea sa ia vreun credit sau sa ne forteze sa giram pentru vreun credit?
Si-ar putea deschide sediu social pe adresa mea sau PFA?
Se poate face vreun act prin notariat/ avocat prin care ea sa semneze ca se angajeze ca nu va aduce niciun prejudiciu proprietarilor si domiciliului?

Va multumesc in avans!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:15, 10 Octombrie 2018
Daca intelegeti sa acordati persoanei respective viza de flotant,va trebui sa incheiati si contract de inchiriere pentru care va trebui sa achitati obligatii catre bugetul de stat
Documentele pentru acordare credit se incheie pe numele si datele de identificare beneficiar imprumut
Pentru a preintampina situatii nepalcute puteti incheia contract de locatiune prin notar in care sa precizati drepturi si obligatii,clause asiguratorii
Multumesc, ynocentta. Nu ma refer la viza de flotant. Persoana doreste sa i se emita buletin cu domiciliu in orasul in care locuim amandoi, adica sa aibe domiciliu pe adresa mea dar fara sa locuiasca fizic in apartamentul meu. Un contract de locatiune ar insemna ca sta in chirie si banuiesc ca ar trebui sa declar acest lucru la fisc si sa platesc impozit, nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteți obligată să faceți contract dacă nu doriți acest lucru, deci nu ați avea nicio complicație de genul impozit etc. Ajunge declarația-consimțământ de primire în spațiu pe care se dă la Evidență.

În legătură cu creditele, da, poate să ia dar nu vă poate forța să girați. În caz că ar face și nu ar achita, neplăcerea ar fi că ați primi corespondența la adresa dvs. însă proprietatea nu vă e amenințată în niciun fel.

Nu poate declara sediu social al vreunei firme la adresa dvs. fără măcar un contract de comodat sub semnătură privată cu dvs. + o copie după actul de proprietate.

Se poate face vreun act prin notariat/ avocat prin care ea sa semneze ca se angajeze ca nu va aduce niciun prejudiciu proprietarilor si domiciliului?

În opinia mea, nu. Mi se pare absurd.

În principiu, singura neplăcere pe care o puteți avea e cea pe care v-am spus-o deja: adresa de corespondență cu oficialitățile va fi adresa dvs., deci dacă va primi amenzi, somații etc. vor veni la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu - posibile neplaceri Ing.N Ing.N Buna ziua, Avem o familie din-o comuna care sta la noi in chirie si vor sa ii luam in spatiu. Acestia zic ca le trebuie copiilor la scoala. Cunoastem de ... (vezi toată discuția)
Institutiile statului roman iti trimit corespondenta pe adresa din buletin, sau pe cea din viza de flotant? buletinchirias2019 buletinchirias2019 Am buletinul recent expirat si nu ma pod duce in orasul natal sa il reinnoiesc. Stau in chirie cu contract la anaf, dar proprpetarii nu vor sa ma ia in spatiu ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant sau domiciliu permanent - care sunt riscurile pt proprietari? priest1872 priest1872 Buna ziua, ma roaga un domn sa ii fac viza de flotant, eu sunt proprietar. Nu vrea sa imi ocupe si spatiul, ii trebuie doar viza. La ce riscuri ma expun? sunt ... (vezi toată discuția)