avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Contract de comodat pentru viza de flotant a ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Contract de comodat pentru viza de flotant a studentilor - subventie caldura

Buna ziua. Suntem 2 studenti care vor sa isi faca viza de flotant. Dar proprietarul locuieste in Bucuresti si nu doreste contract de inchiriere inregistrat la Fisc din cauza impozitelor. Cu un contract de comodat legalizat la notar se poate? Fara prezenta proprietarului, deoarece apartamentul inchiriat este in Constanta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:22, 12 Februarie 2014
Este obligatorie prezenta proprietarului
Nu poate veni in Constanta. Se poate daca ne deplasam noi la Bucuresti si facem contract de comodat inregistrat la notar si o declaratie notariala prin care este de acord sa ne faca viza de flotant? Avem nevoie de viza de flotant pentru suvenctie caldura.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
Badea12Mihaela, utilizator
Se poate; pentru contract trebuie sa fie prezente amandoua partile la notar.
In mod normal daca autentificati contractul la notar nu este nevoie si de declaratie de consimtamant pentru viza de resedinta - ar fi suficient sa duceti contractul la Evidenta. Spun in mod normal pentru ca din pacate practica nu este unitara in tara.

Daca aveti timp mergeti inainte de a pleca la Bucuresti la Evidenta Persoanelor de care apartine apartamentul daca e suficient pentru viza de resedinta contractul de comodat autentificat la notar (atat, nu si sau e necesar sa vina si proprietarul) si vedeti ce va raspund. Poate economisiti costul declaratiei de primire in spatiu.
Multumesc mult.
Cu placere, sa va fie de folos :)

Alte discuții în legătură

Contract comodat vs viza flotant StefiPop StefiPop Buna ziua. Problema mea este urmatoarea. De 2 ani sunt relocata impreuna cu familia in Brasov. Stau cu chirie in Brasov de 1 an in acelasi apartament. ... (vezi toată discuția)
Se poata obtine o viza de resedinta/flotant cu o procura notariala? vladpop20 vladpop20 Buna ziua, aveti cunostinta sa se poata obtine o viza de resedinta/flotant bazandu-te pe o procura notariala, in lipsa proprietarului? Mai exact eu vreau ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat - ce si cum, se poate obtine viza de flotant cu el? Radu_non-OMG Radu_non-OMG Buna seara, As vrea sa-i dau unui prieten o garsoniera pentru 6 luni. Am vazut ca exista contractul de comodat in acest sens. Am inteles ca se poate incheia ... (vezi toată discuția)