Buna seara, as dori sa va adresez o intrebare in speranta ca ma mai linistesc un pic. Stau cu chirie intr-o garsoniera si nu am facut un contract legal cu proprietarul. A descarcat un model de contract de pe net, l-am completat amandoi si am convenit sa facem chitanta de mana de fiecare data cand platesc chiria lunara. (semnata de mine si proprietar bineinteles)
Acum am vb cu un prieten si mi-a zis ca nu prea e valabila semnatura si chitanta de mana. Eu stiam ca este pentru ca se poate lua in considerare dupa scripte sau cv de gen. Nu prea inteleg cum merge acest lucru.
As vrea sa imi spuneti daca stiti cum se procedeaza. In caz ca proprietarul vrea sa ma evacueze pe motiv ca nu am platit chiria, eu am chitantele semnate, ma pot duce cu ele la politie sau undeva ca sa arat ca am platit? cum exact merge treaba cu "scriptele"?
Buna seara,
ca sa va dea afara va trebui sa va solicite evacuarea la instanta.
chitantele de mana sunt valabile in fata instantei, singurul care ar avea de perdut ar fi el intrucat nu a platit impozitul pe chirie.
av. Gabriel Klein kiritescu
Chitanta de mana este un inceput de dovada scrisa si instanta va tine cont de ia.Acordul incheiat intre doua persoane constituie un contract si presupune efectuarea unor obligatii de ambele parti.Daca acordul este incheiat in forma scrisa ,chiar daca nu este autentificat,este valabil daca are forma ceruta de lege.
Daca vrea sa va evacueze,trebuie sa poata dovedi ca nu a-ti platit chiria potrivit cu acordul incheiat sau ca s-a indeplinit termenul si nu a fost reinoit contractul.
Chitantele incheiate la data platii chiriei fac dovada unei conventii intre dvs si proprietar
Precizati in fiecare chitanta ca reprezinta c/v chirie luna X pentru apartament situat,
predat/primit data
Numerotati fiecare chitanta lunara ,si pastrati intr-un dosar in ordine cronologica fiecare dovada a platii