Buna ziua, as dori sa stiu daca o chitanta de mana realizata intre chirias si proprietar (cu pix, foaie A4, scris de mana) are vreo valoare in instanta sau daca ma poate proteja intr-un fel.
Stau cu chirie intr-o garsoniera si nu am facut inregistrat contract la notariat sau finante. Am stabilit cu proprietarul ca in fiecare luna sa facem o chitanta de mana cand vine sa ia banii si sa scriem numele chiriasului si al proprietarului, suma, data, motivul (chirie) si semnaturile.
Nu am avut probleme pana acum insa daca i se pune pata proprietarului si vrea sa ma evacueze pe motiv de neplata chiriei? Poate cumva chitanta sa ateste faptul ca am platit la timp?
Buna ziua,
Acea chitanta are valoare.
Ar fi bine ca sa specificati si durata cat veti sta cu chirie nu doar ca ati achitat-o.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Nu stiu cat am sa stau in chirie dar cu siguranta vreo 3 luni de acum incolo sau si mai mult. Pot scrie pana la 1 septembrie sau 1 octombrie de exemplu?
Proprietarul va trebui sa se gandeasca bine inainte sa a dea afara pentru neplata chiriei, pentru ca chitantele pe care le-a semnat cu dumneavoastra il incrimineaza de evaziune fiscala.