avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actualizare debit in recurs
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actualizare debit in recurs

Bună ziua,

Vă scriu din partea unei Asociaţie de Proprietari din Bucureşti intr. Victor Eftimiu nr.9, cu rugămintea de a ne informa:
Asociaţia a cîştigat un proces la Judecătoria Sector 1 privitor restanţe la cotele de întreţinere sentinţa fiind dată pe suma restantă la data când s-a depus dosarul respectiv(anul 2011).
Menţionez că proprietarul a depus recurs şi vrem să aflăm dacă se poate actualiza la zi suma restantă în cadrul recursului.
Având instituit privilegiu imobiliar de către Asociaţie pe acest apartament, dorim să aflăm dacă apartamentul poate fi scos la licitaţie de un alt creditor care are de recuperat debite.
Aştept un răspuns din partea dvs.

Cu stimă,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:40, 23 Mai 2013
Daca aveti privilegiu imobiliar nu poate nici un alt creditor sa obtina banii inaintea dv .
ART. 29 legea 230/2007
Privilegiul imobiliar prevăzut la art. 26 este opozabil celorlalţi creditori numai de la dataîndepliniriiformalităţilor de publicitate imobiliară
. pentru actualizarea sumei din cate stiu trebuie sa deschideti alt proces pentru acelasi debitor
GHEORGHIAN a scris:
Asociaţia a cîştigat un proces la Judecătoria Sector 1 privitor restanţe la cotele de întreţinere sentinţa fiind dată pe suma restantă la data când s-a depus dosarul respectiv(anul 2011). Menţionez că proprietarul a depus recurs şi vrem să aflăm dacă se poate actualiza la zi suma restantă în cadrul recursului.

Daca proprieatrul a facut recurs, numai proprietarul poate cere ceva atunci cand se va judeca recursul la Tribunal. Asociatia nu poate cere decat mentinerea hotararii date de Judecatorie.
Deschideti alt proces pentru debitele acumulate dupa cererea introdusa in 2011.
Daca in recurs obtineti o decizie de mentinere a hotararii primei instante exista posibilitatea ca restantierul sa achite dupa pronuntarea acesteia sau sa nu achite nici atunci.
In situatia a doua, investiti hotararea cu formula executorie si mergeti la un executor judecatoresc.
Odata cu depunerea cererii de executare solicitati executorului ca in urma vanzarii apartamentului prin licitatie, din suma obtinuta sa se achite asociatiei suma stabilita de instanta dar si sa retina in contul sau (ala executorului) suma ce ati cerut-o in acest nou proces depunand documentatie in acest sens. Reinoiti intre timp privilegiul imobiliar care sa cuprinda intreaga suma restanta asa cum apare pe lista de plata inainte de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)
Privilegiul imobiliar cccatalin cccatalin Buna ziua, am depus un privilegiu imobiliar pe un apartament scos la licitatie. s-a vandut apartamentul cu suma de 40000 iar la banca era evaluat la 80000. ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la un apartament care se afla in executare juecatoreasca florip florip un locatar al asociatiei de prioprietari (pers.juridica) garanteaza (gireaza) cu apartamentul, un credit bancar pentru a alta persoana fizica in favoarea ... (vezi toată discuția)