avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna ziua.
Am un angajat cu Contract de munca temporara, a carui durata expira la 30.06.2013. Din data de 27.04.2013 acesta se afla in concediu medical (preconizat cel putin pana la 30.06.2013).
As vrea sa stiu daca la data expirarii Contractului de munca, adica la 30.06.2013 ii pot inchide Contractul (conform art. 56 lit. i)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ruslana1 , utilizator 16:12, 23 Mai 2013
Art.49 C.mun. prevede:
,,,
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Art.56 C.mun. dispune:
1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
....

Prin urmare, daca nu se mai doreste prelungirea duratei c.i.m. , atunci acesta va inceta de drept indiferent daca salariatul se afla sau nu in concediu medical.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical botezatuion botezatuion Buna ziua. Concediul medical suspenda durata contractului de munca (si implicit amana implinirea termenului CIM pe perioada determinata) ? (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata danielandrei danielandrei In cazul unei angajate care a ramas insarcinata, in timpul contractului pe perioada determinata, contractul inceteaza de drept in momentul stabilit in CIM? Sau ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in timpul concediului medical - legala? Luptsasupravietuiesc Luptsasupravietuiesc Buna ziua! Sunt angajata cu contract determinat. Intre timpam fost diagnosticata cu cancer la san, stadiul 4 cu metastaze, Acum sunt in concediu medical si ... (vezi toată discuția)