avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata

In cazul unei angajate care a ramas insarcinata, in timpul contractului pe perioada determinata, contractul inceteaza de drept in momentul stabilit in CIM? Sau exista restrictii in ceea ce priveste incheierea CIM-ului pe motiv ca e insarcinata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:31, 14 Aprilie 2015
Nu exista restrictii pentru asa ceva, in situatia data. C.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.


art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...
1. Din Codul muncii:

Art. 49
...

(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.


Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...

i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...


2. Asadar CIM inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care se afla salariata la acea data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata cata8 cata8 Sunt insarcinata. In prezent sunt in concediu medical.Contractul expira pe 19.07.18. Patronul este obligat sa-mi prelungeasca contractul de munca ? Va ... (vezi toată discuția)
Modificari cim in timpul suspendarii?? lavinia_buciumas lavinia_buciumas Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce se intampla cu contractul individual de munca al unui salariat care este in concediul de crestere si ingrijire a copilului ... (vezi toată discuția)
Concediul medical botezatuion botezatuion Buna ziua. Concediul medical suspenda durata contractului de munca (si implicit amana implinirea termenului CIM pe perioada determinata) ? (vezi toată discuția)