avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificari cim in timpul suspendarii??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificari cim in timpul suspendarii??

Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce se intampla cu contractul individual de munca al unui salariat care este in concediul de crestere si ingrijire a copilului (suspendare cim conf. art.51 a CM) si pe parcursul suspendarii contractul de munca expira fiind incheiat pe perioada determinata? angajatorul procedeaza la incetarea cim conf. art.56 i CM, la data cand acesta expira chiar daca salariatul este in crestere copil? cum se procedeaza legal in acest caz tinand cont ca in timpul suspendarii unui cim nu pot interveni modificari?

Va multumesc pentru ajutor!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:26, 15 Octombrie 2015
Art.49 c.mun.
....
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.


Art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

In acest caz, incetarea de drept primeaza inaintea suspenadrii c.i.m., iar angajatorul a procedat corect.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncetare cim pe perioada suspendarii Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Un angajat a solicitat suspendarea contractului pentru concediu crestere copil; La 2 luni de la suspendare a expirat perioada pentru care a fost ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil florin_nea83 florin_nea83 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii In Noiembrie 2012 sotia mea a intrat in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , in mai ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate veronicam veronicam Buna ziua, Avem o persoana angajata cu CIM pe perioada determinata care expira in 30.07.2016, si care este insarcinata in 8 luni. Cum se procedeaza in cazul ... (vezi toată discuția)