avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere cheltuieli combustibil PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere cheltuieli combustibil PFA

pentru a deduce combustibilul de 50 % la un cabinet de avocatura, autoturismul
apartine cabinetului, trebuiesc intocmite foi de parcurs? este vorba de cheltuielile aferente anului 2012.
Cel mai recent răspuns: ContSters277956 , utilizator 08:20, 24 Mai 2013
[ link extern ]
[ link extern ]

,,În vederea acordării deductibilităţii integrale la calculul venitului net anual, justificarea utilizării vehiculelor se efectuează pe baza documentelor justificative şi prin întocmirea foii de parcurs care trebuie să cuprindă cel puţin următoarele informaţii: categoria de vehicul utilizat, scopul şi locul deplasării, kilometrii parcurşi, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs.''
deci, doar daca aveti dreptul la deductibilitatea 100% a cheltuielilor cu combustibilul sau daca deduceti TVA,cf art. 145^1 din codul fiscal,intocmiti foaie de parcurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli la masina pe pfa contawest contawest Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Un PFA cab.de avocat detine pe cabinet un mijloc de transport. Deoarece nu foloseste ... (vezi toată discuția)
Foi parcurs cateldestept cateldestept Pentru o societate comerciala care deduce 50% din cheltuielile cu combustibilul este obligatorie intocmirea foilor de parcurs? (vezi toată discuția)
Deducere pe baza contract comodat flay flay Buna ziua. In cazul in care Admin unei societati face un contract de comodat cu firma sa pentru masina personala. Ce se poate deduce pe langa combustibil si ... (vezi toată discuția)