avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt abuzat de directorul institutiei la care lucrez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt abuzat de directorul institutiei la care lucrez

VA ROG SA CITITI ACEASTA POSTARE .

sunt angajat al unei institutii.
in data de ... am participat la o sedinta fulger la care au participat conducatorii institutiei si jurista.
fiind o sedinta mai tensionata am inregistrat o parte a sedintei cu telefonul mobil.la un moment dat jurista m=a vazut cu tel in mana iar directorul a zis sa ii duc telefonul.am lasat telefonul pe masa(greseala mea).dupa cateva minute un angajat al diirectiei a luat telefonul si a descarcat in laptop ceva din telefonul meu.Dupa cateva ore am fost anuntat de catre un sef de=al meu sa ma prezint a doua zii la sediul directiei :((.m=am prezentat la oara 8 iar la ora 9 directorul mi=a inmanat o nota de relatii cu cateva intrebari ..
1.daca am inregistrat sedinta de lucru
2.daca da,,din ce motiv
3.alte mentiuni daca am
am raspuns ca am pus tel sa inregistreze si ca nu stiu dak a inregistrat intrucat mi=a fost luat.,,ca am inregistrat fara un motiv anume,ca nu m=a pus nimeni,ca nu mi=a spus nimeni ca nu am voie si ca nu sunt si nici nu am fost informator.
dupa 4 ore de stres m=a chemat in birou si ma intrbat de ce am inregistrat,,a tot vb verzi si uscate si dupa un timp mi=a pus o foaie alba si un pix in fata si mi=a cerut sa imi scriu demisia..am raspuns ca nu pot sa fac asa ceva intrucat nu ma consider vinovat.dupa acea mi spus inca de 5 ori sa imi dau demisia iar eu am refuzat.a spus ca oricum o sa fiu dus la comisia de disciplica a directiei si ca o sa fiu dat afara ,,cu tinichele,, ca o sa targ si pe altii dupa mine si ca nu ma mai angajeaza nimeni..l=a chemat si pe cel ce a de3scarcat in laptop inregistrarea si a pus inregistrarea sa aud.mi=a zis ca o sa ma dea in judecata ca l=am inregistrat in sedinta de lucru fara acordul lui si ca o sa imi ceara bani., dupa care am plecat
am mai multe intrebari;
1.daca am dreptul legal sa inregistrez o sedinta de lucru
2.daca avea dreptul legal sa imi ceara demisia fara sa fac nimic ilegal si fara sa fiu chemat la comisia de disciplina(daca se poate incadra la,,abuz in serviciu)
3.daca pot sa il dau in judecata pe cel ce mi=a luat telefonul si a descarcat inregistrarile.
va rog sa imi raspundeti cat mai urgent cei ce sunt in cunostinta de cauza si sa imi spuna=ti incadrarile faptelor ce le=am enumerat
va multumesc si astept raspunsurile d=vstra
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
Admin, administrator
1) Sedinta nu trebuia sa o inregistrezi fara acordul lor. Dar poti sa motivezi ca ai inregistrat ca sa mai asculti si acasa ce s-a vorbit,asta ca sa nu uiti....
2) Nu au dreptul sa-ti ceara demisia. Te pot da ei afara daca vor,. Daca iti dai demisia nu beneficiezi de somaj. Daca te dau ei afara,beneficiezi de somaj.
3) Cel care ti-a descarcat inregistrarile nu va recunoaste in instanta. Tu nu ai martori. Esti singur impotriva celui care a descarcat,impotriva directorului,etc El nu avea dreptul sa descarce de pe tel tau.,doar politia. Ai facut greseala ca le-ai lasat telefonul la ei.

Singura varianta a ta este urmatoarea:
Cumpara-ti repede un alt telefon,si cand te mai cheama directorul la el spunandu-ti sa-ti dai demisia,tu inregistreaza-l pe acest tel,dar fara sa stie el,inregistrezi amenintarile lui,inregiistrezi ca te obliga sa-ti dai demisia,etc.....apoi dupa ce l-ai inregistrat fara sa stie,il poti avea tu la mana pe director,il poti da tu in judecata ptr ca te-a insultat,amenintat,obligat sa iti dai demisia,etc...

Succes.
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
Tarzan2012, utilizator
C
el care ti-a descarcat inregistrarile nu va recunoaste in instanta
.

La cele enuntate de Tarzan, daca inregistrarile nu mai sunt pe telefonul tau, cum poate proba ca le-ai inregistrat?Da, intradevar nu era corect sa le inregistrezi, dar nu este un motiv de desfacere a contractului de munca.Verifica daca in fisa postului, regulamentul intern sau in procedurile de lucru ale institutiei, sunt prevazute aceste dispozitii si sanctiunea lor.In plus, o institutie publica, nu are nimic de ascuns, de ce sa se teama de niste discutii?Teoretic, in instanta daca ajungeti, veti castiga, dar practic, daca va ramane acelasi director de ocol,va va gasi oricand un nod in papura.Mai aveti si varianta, de a informa superiorul, conducatorului de ocol silvic, expunand faptele si cerand dvs. o cercetare pentru eliminarea hartuirii la care sunteti nevoit sa asistati, intrucat va depreciaza calitatea activitatii profesionale.Succes, sa speram ca va vor ajuta sfaturile noastre.
mersi de sfaturi,,cel care a descarcat inragistrarile a fost vazut de colegi si atunci cand am fost chemat la directie mi=a fost pusa inregistrarea de catre el,de fata fiind si directoarea economica si directorul.din laptop nu o sa stearga ramanand inregistrat oricum.. directorul.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
Admin, administrator
Este clar ca ati bagat frica in toata conducerea. Nu trebuia sa dati telefonul domnisoarei jurist. Daca in cazul in care ajungeti sa fiti convocat pentru abatere disciplinara, foarte important este sa nu lasati pe nimeni sa va perchezitioneze (numai politia are voie si cu motive temeinice, cu mandat, etc.), niici macar pe bodyguarzii institutiei, iar in apararea dumneavoastra, neaparat, sustineti ca toate acestea vi se intampla pentru ca ati inregistrat acea sedinta. Imi inchipui ce ar iesi la o astfel de convocare. Puteti avea la dumneavoastra mai multe telefoane mobile, nu are voie nimeni sa vi le ia. faceti stenogramele si le puneti in instatnta, chiar daca nu sunt ca probe, insa poate convinge intanta.
Daca nu sunteti lasat sa intrati la convocare (din banuiala ca ati intregistra) sau daca sunteti bruscat in orice fel inainte, in timpul sau dupa convocare chemati politia.
Iar cel mai important este sa dati semne ca veti inregistra convocarea, de preferabil sa produceti agitatie in randul membrilor, panica, discutii, sandal...o convocare perfecta.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
codulmuncii, utilizator
Tine cu dinti de inregistrarea pe care o ai.
Daca te mai ameninta spune ca mai si alte inregistrari.
Daca poti ,mai inregistreaza de cate ori te mai ameninta directorul.
Succes!

Alte discuții în legătură

Demisie, concediere cojocaru.valeriu cojocaru.valeriu Sunt ingine si lucrez la o companie de stat. Cand seful meu de serviciu era in concediu am fost chemat cu colegul meu de birou sa dam o Declaratie in privinta ... (vezi toată discuția)
Plangere penala ContSters153091 ContSters153091 Poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu o problema. O persoana a spus ca mi-a facut plangere penala la politie, pretinzand ca ii lipsesc din casa o suma ... (vezi toată discuția)
Amenintat ca voi fi dat in judecata Maving Maving sunt amenintat de fosta iubita ca voi fii dat in judecata pe baza unor depuneri oe cardul personal a unor bani proprii .mentionez ca in perioada depunerilor ea ... (vezi toată discuția)