avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de intermediere?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de intermediere?


Buna ziua,

Am o firma cu cod caen 4511 si as dori sa stiu daca pot sa inchei un contract de intermediere pentru situatia de mai jos.
Am mai multi clienti care si-au gasit singuri masini second hand in reprezentante auto din afara tarii si sunt dispusi sa se ocupe singuri de aducerea masinilor in tara si tot ceea ce este nevoie dar pentru ei problema este ca aceste reprezentante nu accepta sa lucreze cu persoane fizice ci doar cu firme.
Ca sa ii ajut si sa nu am probleme cu cei de la fisc eu m-am gandit sa le percep un comision pentru cumpararea masinilor pe firma mea pe baza unui contract de intermediere.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: cristi777an , utilizator 22:39, 25 Mai 2013
Tinand cont ca masinile va vor fi facturate dumneavoastra si apoi dumneavoastra trebuie sa faceti apoi factura cumparatorilor persoane fizice - acesta este comert si nu intermediere. Factura pe care o emiteti trebuie sa cuprinda costul masinii plus un comision care sa acopere costurile dumneavoastra de administrare operatiune, deci si un profit.
Operatiunea este comert si se incadreaza la codul caen pe care il aveti deja.
Va multmesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intermediere? cristi777an cristi777an Buna ziua, Am o firma cu cod caen 4511 si as dori sa stiu daca pot sa inchei un contract de intermediere pentru situatia de mai jos. Am mai multi clienti ... (vezi toată discuția)
Regim second-hand, tva intracomunitar si impozit pe venit Intermediar01 Intermediar01 Buna ziua, va prezint concret cazul meu: Sunt firma NEPLATITOARE de tva cod cae 4511(comert cu autovehicule), firma este inregistrata in ROI. Achizitionez ... (vezi toată discuția)
Inacasare la vanzare sume in numerar pana la ce valoare? Dl_Sandu Dl_Sandu Un PFA cu activitate comert autoturisme second hand cumparate din strainatate, poate inacasa la vanzarea acestora in tara sumele in numerar pana la ce ... (vezi toată discuția)