paula38 a scris:
................................ acestia au 4 copii 2 dintre ei vor sa cedeze drepturile lor succesorale bunicii ,ceilalti doi nu sunt de acord ,unul nu se afla in tara nu stim nimic de el de 2 ani, ..............
N-am inteles, care sunt cei doi frati care nu sunt de acord, daca 2 vor, iar unul este plecat din tara si de 2 ani nu stiti nimic de el? Cum v-a comunicat ca nu vrea sa cedeze in favoarea bunicii.
Domnii care au postat inaintea mea au spus doua adevaruri incontestabile: va fi un proces de lunga durata si va fi greu cu fratele plecat.
Un notar va poate lamuri concret ce puteti face - platiti o consultatie notariala. Cine v-a spus ca nu puteti dezbate succesiunea la notar, chiar daca nu stiti nimic de unul dintre prezumtivii mostenitori? Notarul are autoritatea de a declara un prezumtiv mostenitor, strain de mostenire, daca in termenul prevazut de lege nu se przinta in fata notarului, el, un reprezentant legal sau nu trimite documente legale de acceptare a mostenirii,
Cat priveste renuntarea in favoarea bunicii, sa nu faceti prostia sa renuntati, daca nu toti fratii vor, deoarece dupa ce renuntati, parte din mostenirea ce vi se cuvenea revine fratilor care nu au renuntat.
Daca tot vrea bunica sa vanda imobilul, acceptati mostenirea, iar la vanzare - daca toti mostenitorii sunt de acord cu vanzarea, cedati partea de bani ce va revine, bunicii. Daca nu toti fratii sunt de acord cu vanzarea, atunci bunica sau unul din frati, poate cere iesirea din indiviziune. La acest proces puteti sa cedati bunicii partea ce va revine.
Mai avantajos ar fi sa se vanda imobilul fara proces de iesire din indiviziune. S-ar platii taxe mai putine.