avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesoralã. Neînțelegeri între ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesoralã. Neînțelegeri între moștenitori.

buna ziua bunica mea detine un imobil bunicu a murit in urma cu 6 luni ,acestia au 4 copii 2 dintre ei vor sa cedeze drepturile lor succesorale bunicii ,ceilalti doi nu sunt de acord ,unul nu se afla in tara nu stim nimic de el de 2 ani,ce poate face bunica in acest caz ,am inteles ca la notar nu se poate dezbate succesiunea ,daca mergem in instanta si cel care este plecat in strainatate nu se prezinta pt ca nu stim unde este ce se intimpla va fi inlaturat de la mostenire ,bunica ar dorii sa instraineze partea ei si a celorlati 2 copii care renunta pentru a putea vinde tot si a-i plati o operatie unei stranepoate ,multumesc pt raspuns si sugestii
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:05, 30 Iunie 2013
Stimată doamnă,

Va trebui să aflați domiciliul celui plecat în străinătare.

Apropos, dacă spuneți că sunt patru moștenitori(fără bunică) la o succesiune deschisă de 6 luni, iar 2 sunt de acord, iar 2 nu sunt de acord cu cedarea drepturilor lor bunicii dvs, acest lucru nu prea duce la concluzia că nu știți nimic, de 2 ani, despre cel plecat din țară, nu-i așa?

Cu stimă.
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
andreigrigoriu, moderator
Renuntarea la succesiune nu se poate face in favoarea unuia sau altuia dintre mostenitori , ci in favoarea succesiunii adica toti acceptantii vor profita de acea renuntare. Daca vor sa-i lase bunicii trebuie sa accepte si sa vanda bunicii drepturile lor .In ce priveste pe cel din strainatate , daca nu a fost de fata la inmormantare , nu a contribuit cu nimic si nu a luat nimic din mostenire timp de 1 an de la decesul autorului , instanta poate sa constate ca acela este strain de succesiune prin neaccpetare si il poate inlatura de la succesiune.
La proces mostenitorii pot imparti bunurile dupa cum vor prin tranzactie.
stimate donm poate nu m-am facut suficient de inteleasa acel domn nu vb cu familia de ani de zile iar de la terte persoane am aflat ca este plecat din tara ,nu am stiut nici de unde sa-l anuntam ca i-a murit tatal
Presupun ca va veti angaja avocat.Veti discuta cu el in concret cum sa procedati deoarece va fi un proces de durata sau mai scurt in functie de felul in care va alege avocatul sa se judece.
Cel lipsa nu va fi inlaturat de la mostenire asa pur si simplu.
Doar daca veti face anumite dovezi veti putea sa il inlaturati de la mostenire.
Trebuie sa aveti formulata actiunea foarte clar si trebuie sa stiti de la inceput cum va veti judeca.
Daca cel care nu stiti unde se afla este decedat vor aparea alti mostenitori in locul lui...si instanta o sa va ceara sa indicati unde locuiesc acestia...
Intelegeti cat de complicat poate sa fie?
paula38 a scris:

................................ acestia au 4 copii 2 dintre ei vor sa cedeze drepturile lor succesorale bunicii ,ceilalti doi nu sunt de acord ,unul nu se afla in tara nu stim nimic de el de 2 ani, ..............



N-am inteles, care sunt cei doi frati care nu sunt de acord, daca 2 vor, iar unul este plecat din tara si de 2 ani nu stiti nimic de el? Cum v-a comunicat ca nu vrea sa cedeze in favoarea bunicii.
Domnii care au postat inaintea mea au spus doua adevaruri incontestabile: va fi un proces de lunga durata si va fi greu cu fratele plecat.
Un notar va poate lamuri concret ce puteti face - platiti o consultatie notariala. Cine v-a spus ca nu puteti dezbate succesiunea la notar, chiar daca nu stiti nimic de unul dintre prezumtivii mostenitori? Notarul are autoritatea de a declara un prezumtiv mostenitor, strain de mostenire, daca in termenul prevazut de lege nu se przinta in fata notarului, el, un reprezentant legal sau nu trimite documente legale de acceptare a mostenirii,
Cat priveste renuntarea in favoarea bunicii, sa nu faceti prostia sa renuntati, daca nu toti fratii vor, deoarece dupa ce renuntati, parte din mostenirea ce vi se cuvenea revine fratilor care nu au renuntat.
Daca tot vrea bunica sa vanda imobilul, acceptati mostenirea, iar la vanzare - daca toti mostenitorii sunt de acord cu vanzarea, cedati partea de bani ce va revine, bunicii. Daca nu toti fratii sunt de acord cu vanzarea, atunci bunica sau unul din frati, poate cere iesirea din indiviziune. La acest proces puteti sa cedati bunicii partea ce va revine.
Mai avantajos ar fi sa se vanda imobilul fara proces de iesire din indiviziune. S-ar platii taxe mai putine.

Alte discuții în legătură

Succesiune nicoleta63 nicoleta63 sotul meu a decedat si am 2 copii majori.Copiii vor sa cedeze in favoarea mea tot ceea ce aveam eu si sotul impreuna .Am fost la un notar si am spus aceste ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi proprietate Anniemax Anniemax Buna ziua. Am o problema legata de o mostenire. Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare teren plimbaret plimbaret Buna ziua! Pentru a se face act de vanzare - cumparare al unui teren trebuie facuta taxa de succesiune intre mostenitori (terenul este din partea tatalui care ... (vezi toată discuția)