avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acte vanzare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acte vanzare teren

Buna ziua! Pentru a se face act de vanzare - cumparare al unui teren trebuie facuta taxa de succesiune intre mostenitori (terenul este din partea tatalui care este decedat, mostenitorii fiind mama si 2 frati)? Exista posibilitatea ca fratii sa cedeze drepturile lor in favoarea mamei,acest lucru ducand la a nu se mai face taxa de succesiune? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 16:38, 21 Iulie 2015
nu exista aceasta posibilitate, fratii vor trebui sa renunte la mostenire (sau alta forma - sa nu accepte mostenirea) in fata notarului public.
de taxa de succesiune nu aveti cum sa scapati pentru ca terenul trebuie trecut ( in functie de modalitatea pe care o veti alege) ori numai pe numele mamei ori pe numele celor 2 copii impreuna cu mama.
parerea mea, pt ca tot trebuie sa platiti succesiunea este sa o faceti toti 3 adica incertificatul de mostenitor sa fie trecuta partea fiecaruia dintre mostenitori si apoi cei 2 copii ii dau procura mamei sa vanda tarenul sau sa fac ce doreste dansa cu acel imobil.
cu stima, cassy
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea cristache paula cristache paula va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri. mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei. bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)