avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drepturi proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drepturi proprietate

Buna ziua.
Am o problema legata de o mostenire.
Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se cuvina in urma unei succesiuni?
Ideea: ar trebui sa se faca succesiunea pentru ca eu sa am dreptul legal sa cedez o parte din proprietate in favoarea cuiva? Sau se poate face un act in prealabil, chiar daca in momentul actual eu nu am drept asupra proprietatii?
Cel mai recent răspuns: Anniemax , utilizator 11:18, 19 Mai 2011
Nu se poate renunta la o mostenire "in favoarea" cuiva ! iar daca renuntati nu mai puteti reveni asupra deciziei !!!!!! Declaratia va fi trecuta intr-un registru special de renuntari la mostenire, tinut de Camera Notarilor.

Daca se renunta, se renunta la tot iar cota ce-ar fi trebuit sa va revina in urma mostenirii se va imparti intre ceilalti mostenitori ! Declaratia de renuntare o dati la notar (in forma autentica) doar atunci cand cel pe care urmeaza sa il mosteniti a decedat.
Nu stiu daca m=am exprimat corect sau nu.
Nu este vorba doar de o singura proprietate, ci de mai multe. Nu vroiam sa cedez dreptul asupra unei parti din proprietate, ci a unei proprietati intregi, cum ar fi o casa la tara.
Cred ca ar fi mai bine sa expuneti situatia concret, cine a decedat, cine are calitate de mostenitor, ce cuprinde masa succesorala. In felul acesta veti putea primi un raspuns clar, la obiect. In principiu, nu se poate renunta doar la un singur bun din masa succesorala, renuntarea este totala.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
narcisa_salbatica, utilizator
Ok.
Dupa decesul mamei mele am ramas ca mostenitori eu, sora mea si tatal meu.
Dupa decesul tatalui meu am ramas mostenitori eu, sora de mai sus, si ceilalti 2 copii ai tatalui meu din prima casnicie.
Mentionez ca nici dupa mama nici dupa tata nu s-a facut nici o succesiune.
Tatal meu avea in proprietate 1/2 din casa bunicii mele, drept obtinut dupa moartea bunicului meu.
Bunica mea vrea ca noi, cei 4 copii mostenitori ai tatalui meu, sa renuntam la orice drept am putea avea asupra acelei case, pentru ca ea sa lase in scris proprietatea unei persoane care sa aiba grija de ea (are 80 ani).
S-a schimbat in vreun mod raspunsul de mai sus?
faceti declaratie de renuntare la notariat.

Alte discuții în legătură

Mostenire diddu diddu buna ziua! ce trebuie sa fac pentru a trece terenul si casa pe numele meu? acestea sunt in proprietatea bunicilor decedati,iar tatal meu a decedat de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri cu privire la succesiune gabrielalexandru gabrielalexandru Buna ziua. In urma decesului tatalui meu doresc sa facem succesiunea. In urma decesului parintilor tatalui meu nu s-a facut succesiunea la timp iar acum se ... (vezi toată discuția)