Buna ziua. In urma decesului tatalui meu doresc sa facem succesiunea. In urma decesului parintilor tatalui meu nu s-a facut succesiunea la timp iar acum se afla proces pe rol. Tatal meu a facut imputernicire judecatoreasca unui frate pentru a-l imputernici pe el CITEZ : sa participe la incheierea unor tranzactii cu ceilalti mostenitori pentru partajarea bunurilor ce formeaza masa succesorala , iar in urma partajului (lotizarii) eu renunt la cota mea de proprietate ce-mi revine din imobilul constructii si gradina in favoarea fratelui sus mentionat, care in urma partajarii (lotizarii ) va devenii proprietarul intregului imobil descris mai sus. De asemenea mandatarul meu va hotara in numele meu si pentru mine ce lot din masa succesorala sa mi se atribuie , sau va solicita atribuirea intregilor loturi celorlalti mostenitori , iar subsemnatului sa mi se achite o sulta civila in suma proportionala cu cota mea de proprietate. Mandatarul meu va putea cere partajarea (lotizarea) bunurilor , scop in care dreptul sa faca cu privire la proces , tot ceea ce as face eu , atat de amplu si suficient , fara ca in nici un caz mandatarului numit sa i se poata opune lipsuri sau insuficienta de reprezentare. Precizez ca mandatarul meu poate printre altele sa indeplineasca si alte operatiuni considerate utile sau cerute pentru completa indeplinire a prezentei procuri, cu cele mai ample puteri consimtite de lege chiar daca nu sunt suficient descrise aici.
Am rugamintea sa-mi spuneti daca tata a decedat acest act este nul si ce trebuie facut in acest sens. Daca la succesiune eu trebuie sa trec si proprietatile din titlul de proprietate a bunicilor mei.
procura a fost intocmita asa..destept de un notar spectaculos
spectaculos prin absenta minimelor cunostinte despre ce si cum ( nu zic juridice)
probabil tatal dvs avea de impartit teren evidentiat intr-un titlu eliberat pe L18/91
si probabil a dorit ca fratele tatalui dvs ( unul din descendenti ) a ramas in batatura, tatal dvs neavand vreo pretentie la curtea si casa in care au locuit bunicii dvs, respectiv fratele tatalui dvs..din motive usor de inteles
trebuie sa punctez:
1. comisia locala de aplicare a L 18 nu are competente in a stabili calitatea cota si masa
2. tatal dvs nu a renuntat la averea tatului sau...ba mai mult a acceptat aceasta mostenire regasindu-se pe titlu ( gandesc ca-i asa)
3. cred ca dvs ar trebui la acest moment sa dezbateti succesiuni succesive, respectiv a bunicilor si a tatalui dvs in acelasi timp
4. acceptarea mostenirii este indivizibila, prin urmare nu putea renunta la curte si gradina si accepta o sulta corespunzatoare ( aici e notarul in oarece culpa...desi e o practica in acest sens ...Am vazut eu personal la Roman:D )
Va multumesc pentru raspuns. Aveti dreptate, procura a fost intocmita de catre un notar "spectaculos" insa nu " prin absenta minimelor cunostinte despre ce si cum ( nu zic juridice)
" ci de catre un notar care a fost inchis si pus sub 6 capete de acuzare respectiv acest notar şi alţi 13 inculpaţi au fost trimişi în judecată în luna aprilie a anului trecut, fiind acuzaţi de constituire, sprijinire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, fals intelectual, cămătărie şi spălare de bani.
Vis a vis de fratele tatalui meu, nu a locuit niciodata cu parintii lui, el avand casa la oras. Da, a avut grija de parintii lui in sensul ca le aducea medicamente, alimente , mergea cu ei la doctor insa totul era contra cost ( isi primea banii de la bunici ). In acest dosar de succesiune este vorba de 5 frati (4+1 predecedat, care are2 copii pe care ceilalti frati nu i-au inclus in mostenire) ... evaluatorul la vremea respectiva a evaluat sub pretul pietei, de curand fiind amendat pentru acest lucru, o multime de mizerii in acest dosar de succesiune !