avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Semnez fara sa cunosc statutul asociatiei?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Semnez fara sa cunosc statutul asociatiei?

Buna ziua,

Astazi va veni pentru strangerea semnaturilor de infiintare a asociatiei o persoana.
Nici eu nici alti membri ai asociatiei in curs de constituire (momentan de locatari) nu cunoastem statutul facut de aceasta. Nu a fost aprobat sau discutat in adunarea generala.
Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: natalias_111 , utilizator 10:05, 7 Martie 2009
sa nu semnati niciodata un act fara sa-l cititi.
Stiu asta dar multa lume din bloc nu stie cat e de important statutul. Contine diverse drepturi si obligatii care pot fi periculoase pentru noi. Sunt singura care m-am sesizat cu problema asta. Probabil ceilalati vor semna fara sa stie ce, stiti cum e la romani, asociatiile de bloc nu sunt luate in serios decat cand se ajunge la probleme.
In cazul in care nu sunt de acord cu ce scrie in statut ce pot face? Nu a fost organizata adunare generala de aprobare a acestui statut.
Multumesc.
Va rog, am nevoie urgenta de ajutor la acest subiect important pentru mine.
Dati-mi si mie un sfat, doua.
Multumesc.
vedeti ce nu va convine..statutul va putea fi modificat numai cu ajutorul judecatoriei.In statut se prevede felul cum v a functiona asociatia.intrati pe site si ve ti vedea ce si cum este intocmit un statut..Alte decizii sau hotarari ale conducerii asociatiei nu vor avea temei legal.
Am citit pina la urma statutul. Lipsesc prevederi care sunt in normele de aplicare a legii 230 sau in legea 230. Prevaleaza legea in aceasta situatie sau trebuie neaparat incluse in statutul asociatiei?

Alte discuții în legătură

Modificare numar membri comitet executiv emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari. Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica legea aici? Costin Savescu Costin Savescu Suntem in stadiul de strangere de semnaturi pentru infiintarea asociatiei de proprietari. Exista un comitet din 6 membri si un presedinte care iau decizii de ... (vezi toată discuția)
Durata mandat comitet executiv asociatii de proprietari mihaela nedelea mihaela nedelea La adunarea generala de constiuire a asociatiei de proprietari s-a hotarat ca durata mandatului comitetului executiv sa fie de 2 ani. Daca aceasta ... (vezi toată discuția)