Buna ziua,
Salariatul este angajat cu C.I.M al unei institutii publice. Angajatorul a fost indulgent atunci cand a aplicat sanctiunea cu avertisment prev de C. munci acum o luna in urma. Zilele trecute salariatul a solicitat angajatorului la implinirea stagiului de debutant sa fie promovat in gradul profesional urmator.
Salariatul are dreptul sa fie promovat de pe debutant pe gradul profesional urmator in conditiile in care tocmai a fost sanctionat cu avertisment? Care ar fi temeiurile juridice care interzic aceasta promovare? Mentionez ca este salariat al unei institutii publice cu contr. indiv. de munca.
Pentru a participa la concursul de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare, candidatul trebuie să fi obţinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performanţelor profesionale individuale cel puţin de două ori în ultimii 3 ani.(art.41 alin.3 din Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin HG nr.286/2011).
Alte conditii pentru promovare pot fi stabilite prin Regulamentul de organizare şi desfăşurare a examenului de promovare în grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aprobă prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.
Buna
codrutanastasia
Sunt administrator financiar (patrimoniu) debutant S. Anul acesta am terminat facultatea si vreau sa stiu modalitatea de transformare a postului meu intr unul ... (vezi toată discuția)