avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Evitare Timbru Mediu - Jurisprudenta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Evitare Timbru Mediu - Jurisprudenta

Gasesc pe net gramezi de postari cu sfaturi procedurale cu privire la evitarea platii timbrului de mediu prin actiune formulata impotriva Serviciului de inmatriculari, nu reusesc sa gasesc spete care sa confirme reusite ... Ma adresez expertilor in domeniu cu rugamintea de a ne lumina cu hotarari favorabile/nefavorabile din toata Romania.

Cu consideratie
Cel mai recent răspuns: vidoqc , utilizator 16:45, 28 Mai 2013
Buna ziua,
La acest moment Curtea de apel Alba Iulia a admis recursul IPJ-SIA, si a respins actiunea de inmatriculare fara plata timbrului de mediu.
Am inteles ca si la Cluj este o astfel de practica, dar si in majoritatea Curtilor de Apel!
Nu am vazut decizii, dar am auzit ca doar la Brasov situatia este diferita, in sensul ca se admit inmatricularile fara plata timbrului de mediu.
Draga Larisa,
Din BRASOV anunt cu parare de rau ca NU exista inca, la data postarii, nici o actiune admisa, introdusa dupa 15 martie 2013. Nici cele introduse pe L 9/2012 nu au mai fost admise, decat daca au avut procedura administrativa inceputa in anul 2012. Colegii avocati sau consilieri cu care am discutat NU AU NICI O HOTARARE ADMISA.
Avand in vedere ca OUG 9 are mari carente legislative, este neconstitutionala (RETROACTIVITATE), face trimitere la articole abrogate din Codul Fiscal (!!! auzi, la forma in care a fost publicat in anul 2008 - art 214 lit 1, 3 !!!) si altele, lansez pe aceasta cale o rugaminte, ca cei care se simt intr-adevar puternici sa initieze o actiune privind aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea de justiþie a ue: taxa auto instituitã în ianuarie 2012 contravine tratatului de funcþionare al uniunii europene  Avocat Lăzăruţiu Lucian Avocat Lăzăruţiu Lucian Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost dată în cauzele conexate C-97/13 şi C-214/13, având ca obiect cereri de decizie preliminară ... (vezi toată discuția)
Cjue si taxa de poluare Cornel  Vasile Cornel Vasile Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea ... (vezi toată discuția)
Taxa auto inmatriculare provizorie prin ordonanta presedentiala ziarediverse ziarediverse Am dat in judecata Serviciul inmatriculari auto in 2012 pt refuzul inmatricularii auto fara plata taxei de prima inmatriculare ... asa cum afacut toata lumea ... (vezi toată discuția)