avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... completare adeverinta spor de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

completare adeverinta spor de noapte

Buna. Am si eu o problema.Trebuie sa fac o adeverinta cu sporul de noapte pentru un fost angajat de acum 15 ani. Contabila ce a fost atunci nu mai pot da de ea, nu am gasit toate actele pt a-i face omului o adeverinta continua. Am gasit statele de plata de atunci dar nu pe toate lunile dintr-un an, si pe ani diferiti, fara procent trecut in stat, doar o suma care era diferita de la o luna la alta. era angajat ca paznic. Cum trebuie sa fac adeverinta? Pot sa trec doar sumele ce le am pe fiecare luna? Am vazut un model de adev pt spor de noapte si trebuie procentul, apoi acesta trebuie inmultit cu 31.5%.CE sa fac?sa fie corect si sa-l ajut pe om?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 25 Mai 2013
Modelul adeverintei pentru sporul pentru orele de noapte este prezentat in anexa 16 de la Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011
In aceste norme sunt prevazute trei cazuri de acordare a sporului pentru orele de noapte si anume :
- activitatea a fost organizata pe (trei) schimburi in acest caz se ia in calcul procentul care revine pentru intreg salariu. Adica daca orele de noapte au fost platite cu 25 % se ia in calcul procentul de 25 X 0,3151= .... % care se introduce in coloana de sporuri.

- activitatea de noapte a fost ocazionala si in acest caz sporurile trebuie prezentate in adeverinta in lei luna de luna si acestea se introduce in coloana “Sporuri” in “Suma fixa”

- activitatea a fost prestata numai in schimbul trei si atunci adeverinta trebuie sa contina acesta mentiune iar sporul platit pentru orele de noapte se introduce intreg in coloana “Sporuri” in %. In cazul dvs x %

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor noapte daniela-claudia daniela-claudia Un salariat care a lucrat ca paznic intr-o societate solicita eliberarea unei adeverinte din care sa reiasa ca a beneficiat de spor pentru munca prestata in ... (vezi toată discuția)
Adeverinta ore lucrate noaptea tomadorel tomadorel BUNA ZIUA,am conditiile pentru pensie limita de varsta si i-mi pregatesc dosarul . Sunt lacatus la o societate com privata. Printre altele am cerut de la ... (vezi toată discuția)
Revisal hg nr. 500/2011 - cuantum sporuri alexandra24 alexandra24 Buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa trecem in revisal hg500 valoarea sporului pt ore suplimentare(75%) ?eu din cate stiu(nu intocmesc statele de ... (vezi toată discuția)