avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bilant pentru firma fara activitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bilant pentru firma fara activitate

daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la administrator?

daca la firma mea contabilul este in crestere copil si bilantul este intocmit de un contabil care lucreaa in alta firma, la intocmit bilant trebuie sa semneze un economist specializat sau un expert contabil ? sau poate fi smnat de administrator si la intocmit si la administrator?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:50, 25 Mai 2013
Legea 82/1991
ART. 10
(1) Raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii la persoanele prevazute la art. 1 alin. (1)-(4) revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii entitatii respective.
.
(2) Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.

Persoana care semneaza bilantul la "intocmit" trebuie sa aiba studii economice superioare, iar optiunea pe cre o alegeti este "alta persoana imputernicita, conform legii".

Practica, insa, a demonstrat ca si administratorul poate semna la "intocmit", fara sa se intample nimic...
Potrivit Legii contabilitaii situatiile financiare se semneaza , pe langa administrator si de catre:
1. Persoane fizice autorizate CECCAR (Experti contabili)

2. Persoane juridice autorizate CECCAR (firme de contabilitate)

3. Directorul economic

4. Contabilul sef

5. Alta persoana din firma care are studii superioare economice si care inlocuieste Directorul Economic si Contabilul sef cand acestia lipsesc.

Persoana de la punctul 5 de mai sus trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

1. Sa fie salariat in firma;

2. Sa aibe studii economice superioare;

3. Sa tina locul, prin imputernicire legala, Directorului Economic si Contabilului Sef cand acestia nu sunt disponibili


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)
Semnare bilant camicami camicami Ma aflu in urmatoarea situatie: am promovat examenul de acces la profesia de expert contabil,sunt in perioada de stagiu intensiv urmand ca in octombrie sa ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pentru ca = sau > 35000 euro Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti un economist sub ce forma de incadrare poate tine contabilitatea unei firme si semna bilantul, cu CA mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)