avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura de ocupare la functionarii publici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura de ocupare la functionarii publici

Buna ziua,

Poate cineva sa-mi spuna care este procedura de ocupare in cazul recrutarii unui functionar public? Cu ce se finalizeaza procedura de ocupare?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: temis , utilizator 10:25, 5 Martie 2009
Ocuparea unui post de functionar public nu se poate face decit prin examen sau concurs
Cazul este urmatoarul :

in data de 16 decembrie 2008 am fost admisa la concursul pt. postul de sef birou.
Directoarul institutiei nu a facut numirea intrucat avizul de la ANFP era cu observatii ( a se respecta 48 ore intre proba scrisa si interviu) termen ce nu a fost respectat, urmand sa primeasca raspuns de la ANFP daca concursul a fost legal. Raspunsul de la ANFP a venit in data de 21.01.2009 in care se precizeaza ca, concursul a fost legal.
Decizia de numire a fost facuta, semnata si de jurist, insa nu a fost vizata de CFP ca nu era aprobat bugetul.
Intrebarea este : numirea in functie incheie procedura de ocupare? sau raportul final al concursului cu declararea "admis" si propunerea comp.Resurse Umane incheie procedura de ocupare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs sef serviciu la primarie de comuna patriciabibi patriciabibi am fost din 2009 pe functie contractuala ca sef birou, din septembrie 2010 s-a reorganizat si ne-a trecut pe toti din primarie pe functii publice, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Prezentare post Marinaduchi Marinaduchi Buna, Am concurs pt un post vacant la stat in 1 aug, interviu in 3 aug. In cazut in care sunt admisa, la cat timp trebuie sa ma prezint la post? (vezi toată discuția)
Anfp 05111999 05111999 suspendarea unui concurs = reluarea procedurii de la inceput? mai precis : am fost declarat admis la primele doua etape a unui concurs respectiv selectie ... (vezi toată discuția)