avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Drept de servitute de trecere cu piciorul si auto - se ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Drept de servitute de trecere cu piciorul si auto - se poate parca auto?

Buna ziua,

Context: Detin un imobil (casa) intr-un complex rezidential, in urma unor probleme de constructie am cerut reparatii la imobil, in schimb am primit urmatoarea amenintare din partea dezvoltatorului #-o :

,, Incepand cu data de 27 mai 2013 , vi se comunica hotararea S.C. XXXX S.R.L (dezvoltator), in ceea ce priveste stationarea auto pe drumul de servitute apartinand dezvoltatorului , drum asupra caruia locatarii complexului au numai drept de acces, nu si de stationare vehicule. Toate hotararile urmeaza a va fi comunicate numai prin societate de avocatura reprezentanta a dezvoltatorului, luand se toate masurile legale potrivit contractelor semnate de catre dumneavoastra.,,

In contractul de vanzare-cumparare scrie astfel :

,,Odata cu imobilul mentionat mai sus se transmite cumparatorilor si dreptul de servitute de trecere cu piciorul si auto,, pe lotul X compus din teren, in suprafata de x.xxx,xx m.p., avand numarul cadastral xxxxx, inscris in CF nr. xxxxx.,,

Propietarul lotului respectiv este dezvoltatorul.

Drumul cu pricina are o latime de 8.55 m pe toata lungimea acestuia!

Intrebare: Am dreptul de parcare/stationare pe acest drum?

Va multumesc anticipat,
Mihai
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
APCR, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 02:49, 25 Iunie 2021
pentru a vi se putea raspunde trebuie studiate toate documentele pe care le aveti sio la care se face re3ferire si in adresa. ca sa nu aveti probleme ar tebui sa consultati un avocat si sa-l angajati sa le faca un raspuns avizat.
av.antoanelageaman a scris:

pentru a vi se putea raspunde trebuie studiate toate documentele pe care le aveti sio la care se face re3ferire si in adresa. ca sa nu aveti probleme ar tebui sa consultati un avocat si sa-l angajati sa le faca un raspuns avizat.

asta este si intentia, numai ca vreau sa aflu daca am dreptul sau nu (orientativ), ca sa pot angaja un avocat (si atunci il pot platii pentru un raspuns avizat)
Apelati cu incredere la un avocat, pentru ca se trateaza de un caz special: reparatii, iar drumul este prevazut prin lege sa aiba o latime de 8,5-9 m pentru alte motive, dar si pentru situatii ca cele ale dumneavoastra.
Pot sa primesc un raspuns cat de cat concret? Va multumesc anticipat!
Raspunsul concret se da cu documente in fata, nu imaginadu-ne ce tip de contract , ce scrie in contractul dumneavoastra sau ce relatie contractuala este intre dumneavoastra si dezvoltator.
V-am spus in linii mari parerea noastra, si v-am sfatuit sa mergeti la un avocat cu documentele pe care aveti.

Alte discuții în legătură

Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au proprietarii în privința barierei de acces când au drept de servitute pentru drumul de acces într-un ansamblu rezidențial? cyan cyan Intr-un ansamblu rezidential constituit din case, proprietarii au drept de servitute nelimitat pentru drumul de acces, dreptul de servitute este mentionat in ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)