avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contestatie plata cass
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contestatie plata cass

acum citeva zile am primit telefon de la banca ca am contul blocat pentru neplata la anaf.Am mers la anaf si mi sa spus ca am o datorie la cass pentru ani 2007-2012 .Mentionez ca am un ii si lucrez din 2008 cu carte de munca iar de la casa de sanatate nu am primit nici o adresa ca am de plata in acesti ani.Am inteles ca potrivit legii pentru orice venit trebuie platit cass dar nu trebuia sa fiu notificat?As vrea sa va intreb daca chem casa de sanatate in judecata pot sa rezolv ceva?X-(
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 09:42, 3 Iunie 2013
Merita incercat. Dar mai intai trebuie sa faceti contestatie la ANAF. Trebuia sa primiti o instiintare de plata pe care sa o puteti contesta
Si eu m-am lovit de aceeasi problema anul trecut ... m-am imprumutat si am platit cu penalitati vreo 4000 de lei la pensii si la casa de asigurari de sanatate . Acum ar fi interesant un raspuns de la cineva care se pricepe ... deoarece la un venit de 5000 de lei anual mi-au luat numai la pensii vreo 200 de lei lunar ... adica pensiile si casa de sanatate mi-au luat mai mult de jumatate din venit ! Ar fi frumos sa facem contestatie mai multe persoane ... si sa ne dea si statu inapoi cu dobanda .
Si eu sunt intr-o situatie similara. De la data de 1 iulie 2012 cass se incaseaza de catre ANAF. Cu ocazia transferului bazelor de date s-su produs multe incurcaturi. Eu am primit un titlu executoriu si somatie de plata pentru o suma pe care de fapt am platit-o in termen la Casa de Asigurari de Sanatate. Am fost nevoit sa dau in judecata Directia Finantelor Publice. Cauza este pe rolul Judecatoriei.
Nu este legal sa va blocheze contul bancar fara sa emita un titlu executoriu si sa va someze in prealabil sa platiti datoria pretinsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare cass 2012 Stepa Stepa Asa cum fac din trei in trei luni m-am prezentat la Finante pentru a-mi platii ultimele dari de pe decizia primita la inceput de an (venit din cedare ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu de la anaf, pentru plata cass, urmare decizie eronata cas jud.p. marst marst Desi am platit toate contributiile de sanatate la zi( in perioada 2007-pana in prezent), sunt somat sa platesc sume suplimentare la CASS, nejustificate legal, ... (vezi toată discuția)
Plata cass la ii cristiclaudiu cristiclaudiu Buna ziua. Pana in luna ianuarie 2013, am avut deschisa o intreprindere individuala. In afara de aceasta am mai desfasurat activitatea de agent de asigurari, ... (vezi toată discuția)