avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Recalculare CASS 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Recalculare CASS 2012

Asa cum fac din trei in trei luni m-am prezentat la Finante pentru a-mi platii ultimele dari de pe decizia primita la inceput de an (venit din cedare bun-chirie) si asa aflu de la biroul de calcul ca luna aceasta trebuie sa achit suma de 2550ron reprezentand CASS pe 2012. De cinci ani merg si-mi platesc darile la zi si mi se confirma ca am datorii 0 si acum apar cu suma asta monstruoasa de plata in cateva zile? Nu am primit nici o instiintare in octombrie (de parca doua luni ar fi suficient pentru asa ceva) asa cum am aflat aici [ link extern ] .
Speram sa pot beneficia de cele 45 de zile pentru contestatie( asa cum scrie pe formularul de calcul). Cresc si intretin trei copii si un batran ...ce ar trebui sa-mi infometez casa?
In 2011 eram vaduva asigurata pe cuponul de pensie de urmas ...casnica cu trei copii mici sub sapte ani, in 2012 am avut venit din chirii si din clipa in care Fiscul a preluat colectarea CASS am platit la zi fiecare suma ceruta. Ce vina am eu un cetatean cinstit care a declarat toata suma prin formularul 200 an de an pentru neglijenta lor? Si vin cu aceasta recalculare dupa ce in cei cinci ani sunt asigurata pe hartie ca nu am datorii...si ti-o arunca asa in fata scurt si rapid? Asa, ca sa ne pice bine sarbatorile?
Cand am spus functionarei ca refuz sa ma supun la asa o bataie de joc si ca am sa fac contestatie si ma duc si in tribunal sa ma judec daca este nevoie...mi s-a spus ca nu voi avea nici un castig de cauza, ca are in spatele ei un raft plin cu contestatii care nu au avut castig de cauza si ca.. ba mai mult voi plati si penalizari si alte cheltuieli in plus. Am intrebat inca o data: " doamna, vi se pare corecta decizia aceasta?" "Nu!" mi-a raspuns...cu toate acestea m-a asigurat ca nu are rost sa ma lupt..
Nu pot sa exprim sentimentul pe care il am....
Chiar nu se poate face nimic?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:58, 11 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Si eu am primit azi o somatie in spatiul privat virtual cu privire la datorii din 2012, in conditiile in care la inceputul anului nu aveam nici un leu datorie, fapt confirmat prin document ANAF.
Nu este si acesta un abuz al ANAF oare si daca da, ma intreb cum poate fi penalizat ?
Ei ne trimit in instanta direct daca vrem sa contestam.
Exista posibilitatea unui proces colectiv contra acestor practici?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Codului fiscal datoriile contribuabililor catre stat se platesc pe 5 ani in urma fara a se lua in calcul anul 2012 (in speta). Ati fost anuntata in termen (pana la 31.12.2017) de datoria dvs. de la sanatate. Pe decizia de impunere este trecut un termen de 60 de zile in care puteti plati, termen care se deruleaza de la data semnaturii dvs. pe instiintarea de plata.
Peste cele 60 de zile, ANAF calculeaza dobanzi si penalizari de intarzire pe fiecare zi.
Deciziile de impunere fiind individuale si dosarele din instanta pot fi tot individuale.
Nu am primit nici o instiintare prin posta implicit nu am semnat nimic in octombrie, deci nu se poate calcula ca moment de instiintare aplicarea legii in dreptul meu. Am aflat intamplator acum in 6 dec. Nu a existat niciodata nici un act pt 2012 in care sa mi se aduca la cunostinta vre o plata pe care sa nu o platesc. Am depus mereu toate declaratiile necesare cu venitul obtinut. Consider ca fata de mine cetateanul care nu am ascuns nimic si a depus toate actele cerute pt dovedirea veniturilor...institutia sau institutiile statului se fac vinovate de felul in care a functionat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este alegerea dvs., sa platiti suma datorata cu sau fara dobanzi si penalitati de intarziere, daca veti primi decizia de impunere in termen.
Incurcatura se datoreaza faptului ca in 2012, in semestrul 2, plate CASS a trecut de la casa de asigurari de sanatate la ANAF.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca incurcatura a fost facuta din alta vina decat a mea, ar fi trebuit sa mi se acorde cel putin dreptul ca aceasta datorie care trebuia platita pe parcursul unui an sa fie esalonata in urmatorul an. Cel putin la persoanele fizice cu sume atat de mari. Ca sa nu mai spun ca sunt un cetatean cu o boala autoimuna (spondilita anchilozanta) care platesc toate terapiile din propriul buzunar dupa ce dau anual aceste sume CASS -ului care nu-mi asigura aproape nimic din nevoile mele, mai exact primest niste tablete care pe an costa casa 800 lei, eu dau 2550 lei pe an, apoi imi mai platesc din propriul buzunar terapiile necesare bolii mele care nu sunt decontate. Intereseaza pe cineva situatia nedreapta in care ma pune statul , domnule? Cum sa nu fiu frustrata? Aceasta se numeste un stat democrat?

Alte discuții în legătură

Recalculare cass 2012 Stepa Stepa Asa cum fac din trei in trei luni m-am prezentat la Finante pentru a-mi platii ultimele dari de pe decizia primita la inceput de an (venit din cedare ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere cass din 2012 primita in octombrie 2017 anagina anagina Este posibil sa existe datorii la CASS din 2012, in conditiile in care am un Certificat de atestare fiscala de la sfarsitul anului 2015 care arata ca am zero ... (vezi toată discuția)
Pfa plati cass si penalitati sasha2013 sasha2013 as dori sa stiu la ce suma ajung penalitatile si plata cass 2006-2012.am primit o instintare de la cnas sa ma prezint cu deciziile de impunere pfa 2006 ... (vezi toată discuția)