Buna ziua!
Am primit o scrisoare recomandata de la Anaf in care scrie ca am de plata pentru an 2012 exact asa:
1. Venituti in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit,din activitati de natura celor prevazute la art.52, alin(1) lit. b)-d) si din asocierile fara personalitate juridica prevazute la art.13 lit.e). - 432 lei
2.Diferente de contributii rezultate din regularizarea anuala
a.diferente stabilite in plus (rd.2-rd.3) -24 lei
De ce am de platitit banii astia?
Eu in anul 2012 am lucrat vreo 3 luni (asta daca are vreo importanta).
Datoriile contribuabililor catre stat se platesc pe 5 ani in urma fara a se lua in calcul anul in curs. Reprezinta datoriile dvs. catre stat pentru anul 2012 care trebuie achitate in 60 de zile de la data primirii scrisorii ANAF de catre dvs. Dupa aceasta perioada, se platesc dobanzi si penalitati de intarziere (sume semnificative) calculate pentru fiecare zi ce depaseste cele 60 de zile.
Pai ce datorii sa am pe cele 3 luni lucrate,angajatorii nu erau obligati sa plateasca contributiile(nu stiu exact daca mam exprimat bine) plus ca in plic mai am o foaie cu un tabel in care scrie pe fiecare luna incepand cu ianuarie pana in decembrie cati lei datorez de s-a strans 432 de lei.
Iar eu inafara de lunile care am lucrat am fost casnica,deci de ce as plati?
Numai ANAF va poate lamuri asupra nedumeririlor dvs.
Puteti contesta decizia de impunere a ANAF daca aveti documente din care sa rezulte ca ati platit deja.