avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Scrisoare recomandata Anaf,de ce?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Scrisoare recomandata Anaf,de ce?

Buna ziua!
Am primit o scrisoare recomandata de la Anaf in care scrie ca am de plata pentru an 2012 exact asa:
1. Venituti in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit,din activitati de natura celor prevazute la art.52, alin(1) lit. b)-d) si din asocierile fara personalitate juridica prevazute la art.13 lit.e). - 432 lei
2.Diferente de contributii rezultate din regularizarea anuala
a.diferente stabilite in plus (rd.2-rd.3) -24 lei
De ce am de platitit banii astia?
Eu in anul 2012 am lucrat vreo 3 luni (asta daca are vreo importanta).
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:59, 10 Noiembrie 2017
Datoriile contribuabililor catre stat se platesc pe 5 ani in urma fara a se lua in calcul anul in curs. Reprezinta datoriile dvs. catre stat pentru anul 2012 care trebuie achitate in 60 de zile de la data primirii scrisorii ANAF de catre dvs. Dupa aceasta perioada, se platesc dobanzi si penalitati de intarziere (sume semnificative) calculate pentru fiecare zi ce depaseste cele 60 de zile.
Pai pentru ce sunt eu datoare statului daca in afara de faptul ca am lucrat vreo 3 luni in anul 2012 am fost si sunt casnica?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Corina271, utilizator
Probabil aveti datorii la stat pentru cele 3 luni lucrate in 2012. Va puteti interesa la ANAF din judetul/ orasul dvs.
Pai ce datorii sa am pe cele 3 luni lucrate,angajatorii nu erau obligati sa plateasca contributiile(nu stiu exact daca mam exprimat bine) plus ca in plic mai am o foaie cu un tabel in care scrie pe fiecare luna incepand cu ianuarie pana in decembrie cati lei datorez de s-a strans 432 de lei.
Iar eu inafara de lunile care am lucrat am fost casnica,deci de ce as plati?
Numai ANAF va poate lamuri asupra nedumeririlor dvs.
Puteti contesta decizia de impunere a ANAF daca aveti documente din care sa rezulte ca ati platit deja.

Alte discuții în legătură

Recalculare cass 2012 Stepa Stepa Asa cum fac din trei in trei luni m-am prezentat la Finante pentru a-mi platii ultimele dari de pe decizia primita la inceput de an (venit din cedare ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere cass 2012 fara scaderea sumelor platite - mai este cineva in aceeasi situatie? EmiliaN38 EmiliaN38 Buna ziua, traiesc a doua oara acelasi cosmar cu ANAF-ul. Am primit decizia de impunere pe 2012, insa eu am platit o parte din sumele respective (aferente ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anaf cass badoiucostin badoiucostin Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu privire la \\"Decizia de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate\\" pe care am ... (vezi toată discuția)