avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Scrisoare recomandata Anaf,de ce?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Scrisoare recomandata Anaf,de ce?

Buna ziua!
Am primit o scrisoare recomandata de la Anaf in care scrie ca am de plata pentru an 2012 exact asa:
1. Venituti in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit,din activitati de natura celor prevazute la art.52, alin(1) lit. b)-d) si din asocierile fara personalitate juridica prevazute la art.13 lit.e). - 432 lei
2.Diferente de contributii rezultate din regularizarea anuala
a.diferente stabilite in plus (rd.2-rd.3) -24 lei
De ce am de platitit banii astia?
Eu in anul 2012 am lucrat vreo 3 luni (asta daca are vreo importanta).
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:59, 10 Noiembrie 2017
Am doar contractul acela care demonstreaza cat am lucrat iar daca angajatorul nu a platit ce trebuia sa plateasca el nu e problema mea insa as dorii sa stiu in cat timp de la primirea scrisorii pot contesta decizia aceasta la Anaf?
Va multumesc si astept raspuns!
Este bine sa contestati decizia de impunere cat mai repede posibil pentru a exista un timp de 30 de zile (in interiorul celor 60 de zile cand plata se poate face fara dobanzi si penalizari de intarziere aplicate la fiecare zi ce depaseste cele 60 de zile) pentru raspuns din partea ANAF.
Potrivit art. 270 alin.1 din Codul de procedură fiscală, termenul de depunere a unei contestației este de 45 de zile de la data comunicării actului administrativ fiscal.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
@ Corina271, mai precis, ce anume ati lucrat? Ati avut contract individual de munca sau ce fel de contract ati avut? Posibil ca dvs sa fi avut conventie civila si nu contract individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare cass 2012 Stepa Stepa Asa cum fac din trei in trei luni m-am prezentat la Finante pentru a-mi platii ultimele dari de pe decizia primita la inceput de an (venit din cedare ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere cass 2012 fara scaderea sumelor platite - mai este cineva in aceeasi situatie? EmiliaN38 EmiliaN38 Buna ziua, traiesc a doua oara acelasi cosmar cu ANAF-ul. Am primit decizia de impunere pe 2012, insa eu am platit o parte din sumele respective (aferente ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anaf cass badoiucostin badoiucostin Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu privire la \\"Decizia de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate\\" pe care am ... (vezi toată discuția)