avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor judecatoresc- onorariu prea mare
Discuție deschisă în Executare silită

executor judecatoresc- onorariu prea mare

Buna ziua,am avut un proces cu hotarare definitiva si irevocabila in care se impune conform unei schite sa practicam alta usa la baie cu un perete despartitor,fata de un hol,sedinta a fost pronuntata in 28.04.2011,acum in 2013 reclamanta apeleaza la un executor unde ni se impune acest lucru.Pentru executarea nu exista un anumit termen,au trecut 2 ani ?Tot acest executor ne obliga la plata de 2.489lei reprezentand cheltuieli de executare.Nu se poate aceasta suma.......nu exista tarife pentru serviciile practicate de executori???
Va rog, daca se poate sa ma lamuriti!Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
ContSters91960, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 22:09, 25 Mai 2013
Executorii cam scot bani in acest mod si nu cred ca aveti ce sa faceti...
Doar instanta poate reduce aceste cheltuieli si este greu de spus ce va decide...
De regula nu reduce...
Doamna, s-a dat o hotarare judecatoreasca si aceasta trebuie respectata. Dumneavoastra trebuie sa va supuneti. Respectarea hotararilor judecatoresti este obligatorie, n-ati respectat-o - acum platiti!
Executorii judecatoresti sunt independenti, profesia fiind liberala si pot sa-si calculeze singuri onorariile.
Multumesc pentru raspuns,dar hotararea a fost data in 2011 iar acum suntem in 2013!Nu exista perimarea de drept a hotarari.....sau mai intai instiintarea de catre executor ......si dupa aceea obligatia de a face cu plata de executare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
ContSters91960, utilizator
Perimarea se aplica in alte cazuri. Probabil vroiati sa intrebati daca s-a prescris. Nu s-a prescris, se prescrie in 3 ani de la data hotararii.
Executorul percepe onorariul pentru deschiderea dosarului de executare si inceperea executarii, deci nu plateati mai putin daca va chema la el in birou. Pana la momentul in care el ia legatura cu debitorul in scris sau personal, executorul a facut deja toata procedura ceruta de lege ( cerere in instanta si alte documente interne obligatorii).
Multumesc...deci cu alte cuvinte trebuie sa achitam suma impusa,cu toate ca am vazut normele tarifare ale executoriilor de la minim la maxim ceea ce s-a intamplat si in cazul nostru,adica maxim.Deci cu contestarea nu am rezolva nimic...........

Alte discuții în legătură

Perimare cheltuieli de judecata VictorArditti VictorArditti INteleg ca se prescriu in 3 ani dar ce parere aveti de perimare in cazul unor cheltuieli de judecata sentinta ramasa definitiva in aprilie 2017 si partea nu a ... (vezi toată discuția)
Se pot reduce taxele executorului daca nu am venituri ADRIANSILV ADRIANSILV De exemplu eu locuiesc impreuna cu sotia mea nu avem nici un venit nu lucram in nicio parte ....momentan suntem plecat in strainatate incercand aici sa ne ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata aprepe aprepe Ce sanse de cistig a cheltuielilor de judecata sunt intr-un partaj judiciar, cind piritii refuza sa-l faca, refuza chiar sa participe la proces, desi au fost ... (vezi toată discuția)