avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

Ce sanse de cistig a cheltuielilor de judecata sunt intr-un partaj judiciar, cind piritii refuza sa-l faca, refuza chiar sa participe la proces, desi au fost legal citati.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: paulvm , utilizator 17:23, 29 Aprilie 2006
In caz de admitere a actiunii,paratii sunt obligati la plata cheltuielilor de judecata (taxe de timbru,onorarii de avocat,onorarii de expertiza,etc.).(Cei cazuti in pretentii vor suporta spezele judecatii.)Nu conteaza ca nu se prezinta in instanta,prin hotararea de partajare vor fi obligati la plata cheltuielilor,daca se solicita acest lucru.Pentru punerea in executare a hotararii cu privire la cheltuieli,se poate reduce cota lor parte (din masa partajabila) cu suma la care au fost obligati spre plata cu titlu de cheltuieli judiciare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata si recuperarea lor ContSters355039 ContSters355039 Am cistigat partajul judiciar . Partajul a fost declansat din cauza faptului ca piritii s-au impotrivit unei intelegeri amiabile . Acum la final judecatorul ... (vezi toată discuția)
Chelt de judecata leusan leusan in cadrul unui proces de partaj succesoral intre 2 mostenitori ,cind piritul refuza calea amiabila si este obligat la plata cheltuielilor de judecata cum se ... (vezi toată discuția)
Cine va plati cheltuielile de judecata OVIDIU SABAU OVIDIU SABAU sunt in proces de succesiune cu tatal si sora pentru ca nu au dorit sa se faca succesiunea casei dupa moartea mamai care a decedat in urma cu 14 ani am ajuns ... (vezi toată discuția)