avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire - succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire - succesiune

1.La cumpararea unei case nationalizate cu legea 112, s-a cumparat si terenul pe care este construita ea?
2.aceasta casa a fost cumparata de unchiul meu(fratele tatei) si sotia lui ,casnicie din care nu au rezultat copii ,iar acum prin decesul unchiului si ptrca si tata este decedat , si el,eu si sora mea incalitate de nepoti inteleg ca avem dreptul la 25% mostenire
.Matusa ne solicita sa renuntam ca valoarea casei este de 25ooo euro (! ! !),casa pe o suprafata de 100 mp in zona FOISORUL DE FOC , si ca terenul este al statului ? ? ,ceeace nu ne vine sa credem .Doreste sa treaca aceasta casa pe numele ei ,sa o vanda si sa dea toti banii nepotilor ei din prima casnicie.Ce sfat ne dati in aceasta situatie ca noi nu vrem sa renuntam si sa fim pacalite.
3.Cand mergem la sussesiune sa solicitam sa se specifice ca dorim partea ce ni se cuvine din pretul de vanzare ?
4.Cand intervine decesul matusii cotele la succesiune intre mine si sora mea,in calitate de nepoate de sange si cei doi nepoti ai ei din prima casatorie ,devin altele ,adica se modifica in favoarea noastra??? Multumesc anticipat ptr raspuns ptrca miercuri 28 mai a.c. trebuie sa fim la notar si sa stiu cum sa pun problema. DUMINICA PLACUTA
:hm:
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:47, 25 Mai 2013
Dvs si Matusa Veniti la mostenire pe o cota de 1/2 din imobil ce apartinea defunctului, restul cotei de 1/2 apartine sotului supravietuitor adica matusii, cu titlu de bun comun. Pe acea cota de 1/2 Matusa are 1/4 si dvs impreuna cu sora 1/4. La moartea Matusii dvs veti avea o cota mai mica Decat nepotii dansei, deoarece dvs nu o veti mosteni, o vor mosteni nepotii dansei.
Dezbateti succesiunea dupa unchi, oricum Matusa are cota cea mai mare. Dupa eliberarea certificatului de mostenitor cadastru si intabulare puteti sa va partajati amiabil la notar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! vă rog, să mă ajuțai în a descâlci o problemă, ... reliana reliana Bună ziua! Vă rog, să mă ajuțai în a descâlci o problemă, mulțumindu-vă anticipat pentru sprijin. Una dintre rudele mele, vărul meu, a consultat ... (vezi toată discuția)
Mostenire DANDA DANDA Buna ziua, Voi incerca sa fiu cat mai clara pt ca am mare nevoie de un sfat autorizat. Cand tata a decedat nu era casatorit, deci toate bunurile ii ... (vezi toată discuția)