avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce inseamna in calitate de petent intr-un proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce inseamna in calitate de petent intr-un proces penal

recunoaşterea hotărârilor penale sau a altor acte judiciare străine (Legea 302/2004) RECUNOAªTERE SANCŢIUNE PECUNIARÃ

ce inseamna in calitate de petent in acest proces penal?
este ceva grav?
Cel mai recent răspuns: Ralucadd , utilizator 07:56, 18 Noiembrie 2023
Depinde din ce parte priviti lucrurile!!!

" petentul " este cel care solicita, care are o petitie, care cere ceva.
am fost chemat in acest proces si scrie ca in caliatte de petent
eu nu am depus nicio reclamatie si nu stiu despre ce e vb
sunt chemat in data de 5 iunie si nu am cum sa ma prezint si nici buget pt avocat,se va amana daca nu ma prezint si cand vin in tara sa ma pot interesa despre ce e vb,sau se judeca in lipsa.
Nu se amana decat daca solicitati acest lucru!

Ar fi bine sa va prezentati sau sa imputerniciti o persoana care sa se prezinte pentru dvs.

O alta solutie ar fi sa trimiteti o scrisoare/memoriu catre instanta prin care sa solicitati acordarea unui termen pentru angajarea unui avocat. Scrisoarea o trimiteti cu confirmare de primire si sa ajunga cel mai tarziu cu o zi inaintea termenului fixat de instanta.

Probabil este vorba de o sanctiune primita in strainatate si se solicita recunoasterea acesteia de catre instantele romane.

cum se face aceasta scrisoare/memoriu?
Ce înseamnă ,,obiectul dosarului revocarea sau anularea suspendării executării pedepsei ART 583 NCPP”?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere sanctiune pecuniara onel666 onel666 am primit o citatie cu urmatoaru obiect: recunoaşterea hotărârilor penale sau a altor acte judiciare străine (Legea 302/2004) RECUNOAªTERE SANCŢIUNE ... (vezi toată discuția)
Sancțiune pecuniara XFIGX XFIGX “Sunteți chemat in aceastà instantà, in calitate de condamnat in dosarul cu obiectul recunoasterea hotárarilor penale sau a altor acte judiciare stráine ... (vezi toată discuția)
Neprezentare tribunal ciprian_valentin ciprian_valentin Buna dimineața ,va rog sa ma ajutați cum ma adresez instanței ca nu pot sa ma prezint la tribunal și ca recunosc amenda data de țările U.E..motivul este ... (vezi toată discuția)