avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire domiciliu minor

buna.o mika intrebare am si eu.dc eu m-am despartit de tatal copilului,copilul ramanand pe numele lui,si il dau in judecata pentru stabilirea domiciliului minorului la domiciliul meu actual si pentru pensie alimentara,iar el nu poate fi gasit,ce se intampla?ms
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 08:50, 30 Mai 2013
Instanta il va cita la domiciliul pe care dvs il veti indica si cauza se va judeca fie ca se prezinta, fie ca nu paratul.

Ideea este ca adresa indicata de dvs sa fie cea corecta din cartea de identitate sau indicati si o adresa unde acesta poate fi gasit, chiar daca locuieste fara forme legale.
pai tocmai asta este problema.ca de el nu stiu nimic.l-am dat in judecata si am dat adresa parintilor lui.iar avocata mi-a spus ca citatia s-a intors pentru ca nu l-a gasit pe el.si ca nu se poate face nimic pana nu se prezinta el
Instanta va solicita Serviciul de Evidenta Populatiei sa i se comunice adresa cu care paratul figureaza in evidentele acestora sau va va pune dvs in vedere sa faceti acest demers prin avocat.

Instanta il va cita ulterior la adresa pe care o va obtine astfel.

Daca adresa este aceeasi cu cea indicata de dvs atunci se va efectua procedura prin afisare la usa instantei si dvs veti efectua citarea prin publicitate intr-un ziar de larga circulatie.

Ar trebui sa va explice avocatul dvs acesti pasi de urmat ca de aia este avocat angajat in cauza. Dvs aveti dreptul sa ii adresati intrebari si acesta are obligatia sa va raspunda, sa va lamureasca.
Nu instanta ar trebui sa faca aceste demersuri, ci avocatul dv. sau dv., in functie de cum v-ati inteles.
Era normal sa nu fie indeplinita procedura in acest fel.
Puteti merge sa discutati cu parintii lui sa va comunice adresa actuala, altfel ii puteti cita ca martori pe ei.
daca dupa toat demersurile pe care le veti proba in instanta nu vet reusi sa-l cgasiti , avocatul dvs va trebui sa solicite adresa la INEP, iar daca nici asa nu il gasesc citarea prin mica publicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune cu parati domiciliu necunoscut cafea1 cafea1 buna. am inregistrat o uzucapiune pe rolul unei instante, insa clienta nu a reusit sa imi furnizeze nicio data referitoare la persoana paratilor. in cartea ... (vezi toată discuția)
Divort NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, In urma cu 9 ani, sotul a plecat la munca in strainatate, trimitand lunar sotiei o suma de bani consistenta pentru intretinerea sa si a fiicei ... (vezi toată discuția)