avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire indiviziune

Persoana mosteneste 9 hectare teren de la paritni impreuna cu ea pe acelasi titu mai sunt inca 2 mostenitori fratii acesteia acestia refuza iesire din indivizune si de asemenea sa isi achite partea lor de impozit dar se folosesc de bunul la comun ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 18:34, 27 Mai 2013
Se poate iesii din indiviziune... Adresativa instantei. Sau i puteti obliga si pe ceilalti coproprietari sa contribuie la cheltuieli. Tot prin instanta. Deci aveti mai multe alegeri pe care le puteti face.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
LuchianSeb, utilizator
cea mai interesanta ar fi iesirea din inidiviziune caci stiti cum se zice ce e la comun pute.
cam ce anume ce pasi trebuie urmati pentru aceasta si cam cat ar costa acest lucru?
nu stiu cat ar costa... pt. ca nu am facut niciodata asa ceva. Insa stiu sigur ca iesirea din indiviziune se face prin partaj. Acesta poate fi facut si printr-o intelegere amiabila intre coproprietari, dar si fortat prin intermediul instantei. Asadar, daca ceilalti coproprietari nu doresc rezolvarea situatiei amiabil, va trebui sa va adresati instantei cu o cerere de partaj.
Bun si va trebui facaut expertixza a tuturor celor 9 hectare ,
Va trebui acea persoana cvare o cere sa plateasca tot ?
Ce se intampla daca dupa finalizarea expertizei proces toate celelalte persoane vor zice stiti noi nu mai dorim nimica ca sa se scape de impartirea costurilor?
Cheltuielile le suporta toti in functie de cota pe care o detine. Se poate sa suporte mai multe cheltuieli, unul dintre coproprietari doar daca ar cadea in pretentie.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
LuchianSeb, utilizator

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune cls cls Buna ziua. Sunt unul dintre cei 3 frati mostenitori ai unui imobil. Pana in prezent, s-au facut cadastrul si intabularea imobilului, toti 3 participand si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,se poate vinde un ap daca mostenitorii au cote diferite ... Bancila Marian Bancila Marian Buna ziua,se poate vinde un ap daca mostenitorii au cote diferite si cei ce detin cea mai mica cota nu sunt de acord si cum se poate face vanzarea ? (vezi toată discuția)
Suportare chelt.iesire din indiviziune marianadamacus marianadamacus Buna ziua, Am mostenit o parte dintr-un teren, si as vrea sa-mi intabul partea mea. Am fost la un topometrist si mi-a spus ca nu pot face iesirea din ... (vezi toată discuția)