avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,se poate vinde un ap daca mostenitorii au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,se poate vinde un ap daca mostenitorii au cote diferite ...

Buna ziua,se poate vinde un ap daca mostenitorii au cote diferite si cei ce detin cea mai mica cota nu sunt de acord si cum se poate face vanzarea ?
NU se poate vinde un ap fara ca ca toti coproprietarii sa consimta la vanzare, va puteti vinde doar cotele voastre.
Ca sa ajungeti sa vindeti casa, va adresati instantei sa cereti iesirea din indiviziune.
Buna ziua,in urma dezbaterii mostenirii la notar am primit cote diferite din mostenire . Cum pot vinde partea mea din ap aceasta fiind de 43,75 la suta daca ceilalti nu vor sa vinda ,nici sa cumpere partea mea .
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2022
Bancila Marian, utilizator
Mergeti la un avocat sa va explice, prin iesirea din indiviziune bunul se atribuie unui coproprietar cu obligatia de a i despagubi pe ceilalti,se pune capat situatiei in care va aflati.Ca sa vindeti doar cota dvs s ar obtine mult mai.putin decat in realitate.,cel care ar cumpara urmand sa suporte el cheltuielile si atunci evident ca ar trebui sa aiba un castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde casa parinteasca fara acordul fratelui? Bambi4true Bambi4true Detin cota parte din apartamentul parintesc ( mostenire de la tata ) pe care eu si mama vrem sa-l vindem, insa fratele se opune ( ca mai bine ia jumatate din ... (vezi toată discuția)
Mostenire ana&dan ana&dan suntem 3 surori,una dintre noi nu vrea sa vanda imobilele pe care le-am mostenit,cum se poate proceda in acest caz ca fiecare sa-si ia partea din mostenire. (vezi toată discuția)
Mostenire 25% casa in urma decesului bunicului meu alexandrucsabo alexandrucsabo Buna ziua, Bunicul meu a murit recent si am aflat ca detinea 25% din casa unde locuia cu o doamna de aproape 30 de ani. Doamna doreste sa cedez partea ... (vezi toată discuția)