avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

suntem 3 surori,una dintre noi nu vrea sa vanda imobilele pe care le-am mostenit,cum se poate proceda in acest caz ca fiecare sa-si ia partea din mostenire.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:00, 16 Martie 2010
imparteala (partajul) fie de comun acord, fie judiciara este calea prin care puteti sa puneti capat starii de indiviziune de pe urma mostenirii. dupa aceasta imparteala o sa puteti dispune cum doriti de partea care vi se cuvine.
Sa cereti iesirea din indiviziune, pe care orice comostenitor (coproprietar) o poate cere daca succesiunea a fost dezbatuta.
Puteti sa vindeti cota parte din mostenire, asa cum rezulta din certificatul de mostenitor. Veti vinde cota parte si nu un bun individualizat, atata vreme cat nu s-a facut iesirea din indiviziune.
In schimb noul proprietar va avea belele cu sora dvs cu iesirea din indiviziune.
Sora care nu doreste sa vanda poate sa va cumpere partile dvs., si asa va primiti contravaloarea cotelor fiecareia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,se poate vinde un ap daca mostenitorii au cote diferite ... Bancila Marian Bancila Marian Buna ziua,se poate vinde un ap daca mostenitorii au cote diferite si cei ce detin cea mai mica cota nu sunt de acord si cum se poate face vanzarea ? (vezi toată discuția)
Vanzarea cotei mostenite dintr-un imobil Smartliv Smartliv Buna ziua. Tatal meu a decedat si am facut succesiunea la un imobil cu sotia supravietuitoare avand eu 37,5% si sotia tatalui 62,5% din acel imobil. Eu vreau ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa in co-proprietate feogan1 feogan1 Buna ziua, sint co-proprietar, impreuna cu sora mea, al unei case. Pe contractul de vanzare-cumparare figureaza 3 persoane: eu, sora si mama (decedata). Tata ... (vezi toată discuția)